Θα κλείσει και η Εφορία στην Κω;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε σε σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα αιτήματα των δημάρχων Αγαθονησίου, Πάτμου, Λέρου, Καλύμνου και Καρπάθου, ζήτησε αποφασιστικά και χωρίς μισόλογα, να μην καταργηθεί καμία από τις υφιστάμενες Δ.Ο.Υ. στα Δωδεκάνησα.Μεταφέροντας το μήνυμα των τοπικών κοινωνιών των νήσων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ζήτησε από την Επιτροπή και το υπουργείο Οικονομικών, να διεκδικήσουν την εφαρμογή της ευρωπαϊκής Συνθήκης του ʼμστερνταμ και τις συνταγματικές προβλέψεις για ειδική νομοθέτηση αναφορικά με τις νησιωτικές περιφέρειες, για την εξάλειψη της «διπλής», οικονομικής και κοινωνικής τους απομόνωσης.

Στη συνέχεια, ο Δ. Γάκης, εξέφρασε την ανησυχία του, ότι ακόμα και αυτή η ίδια, η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, για παραμονή 2 Δ.Ο.Υ. στα Δωδεκάνησα, δεν θα υλοποιηθεί, αφού συγκρούεται με την μνημονιακή δέσμευση για 1 Δ.Ο.Υ., στην έδρα του κάθε νομού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κατέθεσε έκθεση στο πλαίσιο μελέτης της ΕΕ, που αναφέρει ότι η «χρονική απόσταση» των Λειψών, από το λιμάνι της Ρόδου είναι 454,1 χλμ. !!!, καταδεικνύοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες των πολιτών των μικρών νησιών για τη μετακίνησή τους στο διοικητικό / οικονομικό κέντρο της περιφερειακής ενότητας που θα εδρεύει η Δ.Ο.Υ.

Τέλος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης, κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, γραπτή ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Σχετικά με το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου. Ένα ακόμα δείγμα υποβάθμισης του κράτους. Ένα ακόμα βήμα υποταγής στις απαιτήσεις της τρόϊκα».

ΡΟΔΙΑΚΗ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!