Κως: Ολοκληρώνονται οι έρευνες για τον μικρό Μπεν-Καταρρέει η μητέρα του!

Ολοκληρώνεται χωρίς κανένα μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, η έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και της βρετανικής αστυνομίας στην Κω, για τον μικρό Μπεν Νίνταμ που έχει εξαφανιστεί από το 1991.


Το βρετανικό κλιμάκιο, 21 αστυνομικών και τεχνικών, αναχωρεί από το νησί το Σάββατο και μετά τις νέες άκαρπες έρευνες επανέρχονται τα ερωτήματα για την τύχη του αγοριού.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 24ωρα με δύο ειδικές συσκευές ακτινοσκόπησης του εδάφους και με την χρήση λογισμικού, δεν εντόπισε κανένα ίχνος οστών του εξαφανισμένου βρέφους. Από τις αναζητήσεις των αξιωματικών βρέθηκαν οστά που αποδίδονται σε ζώα, κομμάτια από παιχνίδια και πολλά μεταλλικά αντικείμενα -κυρίως καρφιά και λαμαρίνες- για τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με τον μικρό Μπεν.
 
Σε πρώτη φάση οι ερευνητές της Σκότλαντ Γιαρντ εξέτασαν με τα ειδικά σκάνερ -χρησιμοποιούνται και από αρχαιολόγους για εντοπισμό μαρμάρινων αντικειμένων ή άλλων "ανωμαλιών" στο υπέδαφος- τον χώρο κάτω από μία αγροικία που είχε ανεγερθεί τον καιρό της εξαφάνισης του 21 μηνών τότε Μπεν.

Προσφάτως είχε διατυπωθεί η εικασία ότι ίσως το βρέφος είχε θαφτεί τότε κάτω από μπάζα, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους εργάτες. Ομως η έρευνα που έγινε στο έδαφος, κάτω από την μικρή κατοικία αλλά και σε μια έκταση περίπου τριών-τεσσάρων στρεμμάτων γύρω από αυτήν, δεν απέδωσε.

Σύμφωνα με το ''Βήμα'' τα στελέχη της Σκλότλαντ Γιαρντ χώρισαν την περιοχή σε μικρά τμήματα, με την ίδια διαδικασία που εφαρμόζεται και στην αποναρκοθέτηση, χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε σημαντικό. Μάλιστα, μέχρι στιγμής, δεν κρίθηκε αναγκαίο να σταλούν τα ευρήματα προς εξέταση -κυρίως όσον αφορά την σύγκριση DNA- στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ ή να γίνει αντικείμενο σύγκρισης από ειδικούς της Σκότλαντ Γιαρντ. Ας σημειωθεί ότι η βρετανική αστυνομία είχε αποκτήσει γενετικό υλικό του Μπεν από το Νοσοκομείο Παίδων του Σέφιλντ όπου είχε νοσηλευθεί.
 
Οπως έλεγε ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που παρακολουθεί τις έρευνες «εάν ίσχυε το σενάριο ότι ο Μπεν θάφτηκε κάτω από την αγροικία, θα έπρεπε βεβαίως να βρούμε ολόκληρο τον σκελετό του αφού, από τότε, στο σημείο δεν έχουν γίνει άλλες ανασκαφές ή χωματουργικές εργασίες. Ομως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι επανέρχονται τα σενάρια για αρπαγή του βρέφους από αγνώστους ή για άλλο τύπου ατύχημα που μπορεί να έχει συμβεί».

Το χρονικό της εξαφάνισης
Ο μικρός Μπεν είχε εξαφανιστεί στις 24 Ιουλίου του 1991 στην Κω και εφόσον βρίσκεται εν ζωή, σήμερα πρέπει να είναι 22 ετών. Τότε η μητέρα του εργαζόταν σε ξενοδοχείο και διέμενε μαζί με τον γιο της στην κατοικία των γονιών της. Ο Μπεν έπαιζε κοντά στο σπίτι -στην περιοχή Ηρακλής στις παρυφές της πόλης της Κω- όταν ξαφνικά χάθηκε από τα μάτια της γιαγιάς και του παππού του.

Τα πρώτα 24ωρα είχε γίνει έρευνα της Πυροσβεστικής σε ένα πηγάδι της περιοχής όπου είχαν εκφρασθεί φόβοι ότι είχε πέσει ο μικρός. Λίγο καιρό αργότερα είχε ορισθεί αμοιβή 7.000.000 δραχμών για πληροφορίες σε σχέση με τον Μπεν.

Οι πολυετείς προσπάθειες των ελληνικών και των βρετανικών Αρχών να εντοπίσουν τον μικρό στάθηκαν άκαρπες και μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει τι συνέβη. Στο διάστημα όλων αυτών των ετών, οι αρχές ερεύνησαν εξονυχιστικά εκατοντάδες πληροφορίες ατόμων που πίστευαν ότι είχαν δει τον Μπεν. Το 1995, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Στράτος Μπακιρτζής, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, είχε εντοπίσει ένα 6χρονο, κατάξανθο αγόρι, το οποίο ζούσε σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό στη Θεσσαλονίκη. Η περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι το είχαν εγκαταλείψει οι έλληνες γονείς του και το περιμάζεψαν οι τσιγγάνοι.

Η μητέρα του Μπεν το 2003 προσέλαβε έναν Ουαλό ντετέκτιβ, τον κ. Ίαν Κρόσμπι, ο οποίος έκανε τον γύρο του κόσμου στην προσπάθειά του να εντοπίσει το αγνοούμενο αγόρι. Λίγο προτού εγκαταλείψει την έρευνα, ο κ. Κρόσμπι είχε συμπεράνει ότι η απαγωγή ήταν προσχεδιασμένη και ότι το παιδί, αμέσως μετά την απαγωγή του (από κύκλωμα εμπόρων βρεφών), φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό. Ο ντετέκτιβ εικάζει ότι το παιδί σήμερα ζει στη Σκανδιναβία. Ομως και αυτή η εκδοχή δεν έχει επιβεβαιωθεί.
 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!