Η Ελλάδα «γεύθηκε» Νότιο Αιγαίο

Στα Χανιά μετέβη o αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Αντώνης Χατζηιωάννου, στα πλαίσια του 1ου φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», που διεξήχθη από 19 έως 21 Οκτωβρίου.


Η εκπροσώπηση των νησιών μας έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος ήταν και μέλος του προεδρείου του φεστιβάλ.

Συνοδεύθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιάννη Πουλή και τον Ειδικό του Σύμβουλο Αντώνη Κολιάδη.

Ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Αντιπεριφερειάρχες αρμόδιους για τον πρωτογενή τομέα άλλων περιφερειών, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Γιάννη Κάκκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Γιώργος Αναστόπουλος.

Το φεστιβάλ με τίτλο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, αποτελεί σημαντικότατο θεσμό στον τομέα προβολής και προώθησης των ελληνικών προϊόντων. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ έγινε πρόταση στον Αντιπεριφερειάρχη από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, με σκοπό την διεξαγωγή του 2ου φεστιβάλ στο Νότιο Αιγαίο.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπήρχαν προϊόντα από τις εξής επιχειρήσεις: ΚΑΙΡ, ΕΜΕΡY , κτήμα Οινάμπελος-Τριανταφυλλοπούλου, Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων-Santowines, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, ποτοποιεία Αιγαίον- Καμπυλαυκά, ελαιόλαδο Αιγαίον-Καμπυλαυκά, παραδοσιακά προϊόντα Σύρου «Κορρές», μελισσοκομικός συνεταιρισμός Τήνου, βιολογικό μέλι Αμοργού «Αμοργιανό Αγρόκτημα», παραδοσιακά προϊόντα Αστυπάλαιας «Ηλιάνα», παραδοσιακά προϊόντα Τήνου «Το ντουλάπι της Γιαγιάς», παραδοσιακά προϊόντα Νότιας Ρόδου «Τα χειρομύλια», Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Τήνου, Παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα Πάτμου «ο Χάρης».

Πέραν του φεστιβάλ, ο αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε στις εργασίες των ημερίδων με θεματολογία την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας / κτηνοτροφίας και την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό με έμφαση στην γαστρονομία.

Κατά την διάρκεια των ημερίδων και των συζητήσεων που ακολούθησαν αντηλλάγησαν απόψεις, καλές πρακτικές αλλά και κοινοί προβληματισμοί.

22-10-2012 9-54-10 μμ

«Συμπληρωματική Προσθετικότητα»: Οι νησιώτες Κρητικοί και Νοτιοαιγαιοπελαγίτες στην προσπάθεια αλληλοϋποστήριξης.ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!