Η λίστα των νέων μέτρων ύψους 11.8 δισ. ευρώ

Το πακέτο των μέτρων ύψους 11,8 δισ. ευρώ έκλεισε σύμφωνα με την κυβέρνηση και ήδη πανικό έχει προκαλέσει η είδηση ότι κόβονται μισθοί και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.


Το πακέτο προβλέπει εξοικονόμηση 360 εκατ. ευρώ από προοδευτική μέση μείωση κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, άλλα 269 εκατ. ευρώ από εξορθολογισμό μισθολογικού κόστους εκτός ΔΕΚΟ και ειδικών μισθολογίων και 69 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή κοινού μισθολογίου για τις ΔΕΚΟ.

Οι συντάξεις φαίνεται πως έχουν ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο με τις περικοπές να ανέρχονται στα 3.5 δισ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος (2,3 δισ. ευρώ) να αφορά την προοδευτική μείωση σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με ανώτατο πλαφόν. Επιπλέον μείωση δαπανών προβλέπεται από τον «εξορθολογισμό των εφάπαξ».

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Εδώ έχει προγραμματιστεί αναδρομική περικοπή από τον Ιούλιο του 2012 για όλες τις κατηγορίες εκτός από τους μάχιμους ένστολους για τους οποίους γίνεται προσπάθεια να μην υποστούν μειώσεις τουλάχιστον για φέτος. Σήμερα τα Προεδρεία των σωμάτων ασφαλείας έχουν οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος.

Από την εργασιακή εφεδρεία υπολογίζεται η εξοικονόμηση 160 εκατ. ευρώ, μέσω διαθεσιμότητας και συνταξιοδοτικής ωρίμανσης. Μαχαίρι θα μπει και στα κοινωνικά επιδόματα, το οποία αναμένεται να φτάσει το 1,2 δις. ευρώ κυρίως μέσω των αναπροσαρμογών των οικογενειακών επιδομάτων, των επιδομάτων αναπηρίας, τη μείωση των φοροαπαλλαγών, αλλά και τον περιορισμό του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, την κατάργηση των ειδικών εποχιακών επιδομάτων ανεργίας κ.ά.

Τέλος η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ αναμένεται να «δώσει» 75 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει περεταίρω μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων έως και 30%.
 
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!