Επέστρεψε η αποστολή της Καλύμνου από την Λακατάμια Κύπρου

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012, επέστρεψε η αποστολή που εκπροσώπησε την Κάλυμνό μας, στο πρόγραμμα Κοινωνικών ανταλλαγών και φιλοξενίας παιδιών σε συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Δήμο της Λακατάμιας Κύπρου.


Η αποστολή που αποτελείτο από είκοσι πέντε παιδιά της Πέμπτης Τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, παρέμεινε για εννιά ημέρες στο κατασκηνωτικό κέντρο του Δήμου Λακατάμιας στην περιοχή Χανδριά Λεμεσού Κύπρου, μαζί με παιδιά από τον αδελφοποιημένο Δήμο της πόλης της Λακατάμιας και για τέσσερις ημέρες φιλοξενήθηκαν στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λακατάμιας.

Η άψογη φιλοξενία και η αρτιότητα του προγραμματισμού, δημιούργησαν τις καταλληλότερες συνθήκες για την απόλυτη επίτευξη των στόχων αυτής της προσπάθειας μας.

Η καθημερινή περιήγηση στην Μεγαλόνησο κατέστησε τα παιδιά πολύ καλούς γνώστες της γεωγραφίας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου στο σύνολο της.

Το μεγάλο χρονικό διάστημα της παραμονής και το πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων σε όλα τα γεωγραφικά σημεία της Κύπρου αποτέλεσαν τον καλύτερο τρόπο μάθησης και γνώσης για τα παιδιά μας που λειτουργούσαν ως πρεσβευτές του ακριτικού μας νησιού, στην Κύπρο.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινών δράσεων των αδελφοποιημένων Δήμων, πρωτεύοντα στόχο αποτελεί η κοινωνικοποίηση των παιδιών που συμμετέχουν μέσω της διεύρυνση του γνωστικού πεδίου τους. Με τη συχνή επικοινωνία και συναναστροφή με συνομήλικους τους και την παρακολούθηση από ειδικά κατηρτισμένο προσωπικό, εμβαθύνουν στην ουσιαστική διάσταση της αδελφοποίησης δύο λαών, τη συμπόρευση δύο Δήμων και την κοινή σκέψη των κατοίκων των δύο πόλεων μας.

Ως σήμερα, μέσω αυτής της δραστηριότητας, εκατοντάδες οικογενειών από την Κάλυμνο και την Κύπρο έχουν συνειδητοποιήσει την αξία, τη σημασία, την πραγματική δυναμική αυτής της σχέσης ανάμεσα σε κατοίκους ακριτικών περιοχών, ανάμεσα σε γεωγραφικούς χώρους που ιστορικά και διαχρονικά διαθέτουν κοινά βιώματα, κοινά ήθη και έθιμα, κοινή παράδοση.

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτρης Διακομιχάλης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κα. Σεμίραμις Ψαρομπά με επιστολή τους ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο Λακατάμιας Κον. Λουκά Ιατρού, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα στελέχη του Δήμου Λακατάμιας για την φιλοξενία και την αγάπη με την οποία περιέβαλαν τα παιδιά μας κατά τη δεκατετραήμερη παραμονή τους στην Κύπρο.

Τέλος, σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και με την ευγενική χορηγία της Οργανωτικής Επιτροπής SPECIAL OLYMPICS ATHENS 2011, της Διεύθυνσης Πωλήσεων της ΟLYMPIC AIR, των συμπατριωτών μας Γεωργίου Ντόβελου και Ποθητού Ψαρομπά, της Αντιδημάρχου Σεμίραμις Ψαρομπά, της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Καλύμνου, του SUPER MARKET ΣΜΑΛΙΟΣ και της Α Ν Ε Καλύμνου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας για την γενναιόδωρη προσφορά τους και την καθοριστικής σημασίας βοήθειά τους, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γεώργιο Ντόβελο, στο σεβασμιότατο μητροπολίτη μας κ.κ. Παϊσιο, στην οικογένεια Ποθητού και Σεμίραμις Ψαρομπά, στους ιδιοκτήτες του SUPER MARKET ΣΜΑΛΙΟΣ, στον κ. Γεώργιο Θανάτση πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Α Ν Ε Καλύμνου, στον Κοινωνικό Λειτουργό του Δήμου Λακατάμιας ΑΝΤΩΝΗ ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΥ, στον επικεφαλής του κατασκηνωτικού προγράμματος Λακατάμιας ΣΤΕΛΙΟ ΟΔΥΣΣΕΩΣ, στον οδηγό του Δήμου Λακατάμιας ΣΩΤΗΡΗ ΟΔΥΣΣΕΩΣ και σε όλους τους φίλους στην Κύπρο που συνετέλεσαν στην επιτυχία της αποστολής μας.

Από το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!