«Παραδίδουν τα κλειδιά» των Δήμων και οι δημαρχοι της Δωδεκανήσου

"Μουδιασμένοι" ήταν οι εκπρόσωποι των Αυτοδιοικητικών της χώρας, στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με αποκλειστικό θέμα την οικονομική κατάρρευση στην οποία οδηγούνται οι Δήμοι με τις δραματικές περικοπές και την αφαίμαξη πόρων που υφίστανται το τελευταίο διάστημα, κάτι που εστιάστηκε περισσότερο στους νησιωτικούς Δήμους από τον δήμαρχο Ρόδου και πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Στάθη Κουσουρνά ο οποίος συμμετείχε και στην πορεία που πραγματοποιήθηκε μετά, επικεφαλής αντιπροσωπείας Αυτοδιοικητικών από την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κατά τη γ.σ., διατρανώθηκε ότι, εάν συνεχίσει αυτή η κατάσταση, σύντομα οι Δήμοι «θα παραδώσουν τα κλειδιά» αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες!

«Δεν πάει άλλο, καταρρέουμε!», "φώναξαν", χθες, Δήμαρχοι και Αυτοδιοικητικοί της χώρας οι οποίοι, παρά τη γενική κατήφεια, εμφανίστηκαν διεκδικητικοί. Μάλιστα, ακούστηκαν και πολλές φωνές για διάφορες μορφές κινητοποιήσεων στις οποίες προτίθενται να προβούν.

Ωστόσο, σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να λάβουν τέτοιες αποφάσεις αλλά θα περιμένουν πρώτα την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, θα της εκθέσουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Δήμοι ανά τη χώρα και η οποία μάλιστα αναμένεται να επιδεινωθεί από το 2013 οπότε, βάσει του Καλλικράτη, αναλαμβάνουν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες (π.χ. τη συντήρηση του οδικού δικτύου) και εφόσον δεν δουν "φως", τότε θα αποφασίσουν για περαιτέρω ενέργειες.

Όπως τονίστηκε,, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά το γεγονός ότι δεν έχει συμβάλει σχεδόν καθόλου στη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους, ωστόσο έχει οδηγηθεί σε...διάλυση με περικοπές από τους ΚΑΠ και την Κρατική επιχορήγηση που τώρα πια ξεπερνάει το 50% σε σχέση με το 2009!

Σημειώνεται ότι, από την περιοχή μας, παρόντες ήταν, επίσης, οι δήμαρχοι Καλύμνου κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, Χάλκης κ. Μιχάλης Πατρός, Κάσου κ. Δημήτρης Ερωτόκριτος, Λειψών κ. Μπενέτος Σπύρου, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Μανόλης Σαββής και ο εντεταλμένος σύμβουλος Ρόδου κ. Δημήτρης Καρατζιάς.

πηγη: Ροδιακη

 

 

 

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!