Ξέχασε ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Καλύμνου ;;

Η Άποψη μας…

Μεγάλες κουβέντες του υφυπουργού τουρισμού Γ. Νικητιάδη περί θρησκευτικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου. Δυστυχώς όμως ο κύριος Νικητιάδης ξέχασε να διευκρινίσει για ποια Δωδεκάνησα μιλούσε γιατί προφανώς δεν μιλούσε για όλα τα νησιά του συμπλέγματος. Βλέπετε κάποια από αυτά δεν ανήκουν στα «αγαπημένα» του υφυπουργού.

Για να μιλάμε για ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού ή γενικότερα για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί της Καλύμνου, θα πρέπει πρώτα να επιλυθεί το ακτοπλοϊκό. Προεκλογικά είχε ασχοληθεί εκτενέστατα ο κύριος υφυπουργός με τα ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Καλύμνου αλλά μετά έπαθε ένα είδος «επιλεκτικής αμνησίας» θα λέγαμε.

Είναι αρκετοί αυτοί που θα έλεγαν, «Αφού κανόνισε αεροπλάνα και καράβια για τα νησιά που τον απασχολούν (αυτά που θα του φέρουν ψήφους στις επόμενες εκλογές), για την Κάλυμνο δεν του καίγεται καρφί». 

Οφείλουμε βέβαια να του πούμε μπράβο αφού στα γύρο νησιά κατάφερε να κατεβάσει ότι πετούσε στους αιθέρες και ότι επέπλεε στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Όπως ήταν αναμενόμενο όμως,  για ακόμα μια φορά παρέμειναν τα γνωστά απαγορευτικά για την προσέγγιση στην Κάλυμνο που δεν κατάφερε να βοηθήσει να απομακρυνθούν!

Κατά τα άλλα όμως μεγάλα λόγια για αναρριχητικό, καταδυτικό, θρησκευτικό, και κάθε είδος εναλλακτικού τουρισμού. Τουρισμός που όπως όλοι ξέρουμε δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς γρήγορη και καθημερνή συγκοινωνία από και προς το νησί μας.

Είπαμε όμως, άνθρωποι είμαστε και πιθανόν να είμαστε υπερβολικά σκληροί με την κριτική μας. Καλό κακό όμως να θυμίσουμε του κύριου υφυπουργού με την επιλεκτική μνήμη τα όσα έλεγε για την κρισιμότητα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος του ακτοπλοϊκού της Καλύμνου.

Η ερώτηση «από ενδιαφέρον;;» του Γ. Νικητιάδη τότε…

Επίκαιρη ερώτηση Γ. Νικητιάδη για την ακτοπλοϊκή απομόνωση της Καλύμνου - June 11, 2009

Ο κ. Νικητιάδης επισημαίνει στην επίκαιρη ερώτηση του τον κοινωνικό, αναπτυξιακό και επιχειρηματικό στραγγαλισμό που υφίστανται εδώ και πέντε χρόνια οι 17 000 κάτοικοι της Καλύμνου με τα δύο δρομολόγια πλοίων την εβδομάδα. Ειδικότερα ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Το νησί το 2004 με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είχε 2 πλοία κάθε μέρα τον χειμώνα και 2-3 πλοία την ημέρα το καλοκαίρι. Σήμερα η κυβέρνηση  της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων περιορίζει τα δρομολόγια σε 2 μόνο την εβδομάδα.  Εν έτει 2009, η «υπεύθυνη» και «χρήσιμη» κυβέρνηση της ΝΔ με την πρωτοποριακή της νησιωτική πολιτική, πιστεύει ότι 2 πλοία την εβδομάδα είναι ικανά να καλύπτουν τις ανάγκες των 17.000 κατοίκων της Καλύμνου με τον Πειραιά.»
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλύμνου μπροστά στην κοροϊδία και την αδιαλλαξία της Νέας Δημοκρατίας συνεδρίασε και κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η απογοήτευση και η αγανάκτηση των Καλυμνίων ενώ προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν επίσκεψη στον πρωθυπουργό, και στους αρχηγούς των κομμάτων για να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις, ένα δρομολόγιο την ημέρα με πλοίο ποιοτικών προδιαγραφών και ειδικά δρομολόγια με πλοία ρο-ρο.
Κατόπιν όλων αυτών ο Βουλευτής κ. Νικητιάδης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας «Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αποκατασταθεί αμέσως η ημερήσια σύνδεση της Καλύμνου με τον Πειραιά, που θα επιτρέψει στους κατοίκους και επιχειρηματίες να σχεδιάσουν με σύγχρονους όρους την τοπική οικονομική ανάπτυξη;»
ΕΠΙΚΑΙΡΗ   Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
 
 
ΘΕΜΑ: Οι 17.000 αγανακτισμένοι  κάτοικοι της Καλύμνου λένε φτάνει πια η απομόνωση. Είναι και εδώ Ελλάδα.

Κύριε Υπουργέ

Οι 17.000 κάτοικοι της Καλύμνου έχουν περιέλθει σε καθεστώς κοινωνικού, επιχειρηματικού και αναπτυξιακού στραγγαλισμού τα πέντε τελευταία χρόνια εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων της Ν.Δ. που αντί να λύνει προβλήματα, προσθέτει περισσότερα στην ζωή των δημοτών του μοναδικού δήμου του νησιού.
 Το νησί το 2004 με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είχε 2 πλοία κάθε μέρα τον χειμώνα και 2-3 πλοία την ημέρα το καλοκαίρι. Σήμερα η κυβέρνηση  της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων περιορίζει τα δρομολόγια σε 2 μόνο την εβδομάδα.  Εν έτη 2009, η «υπεύθυνη» και «χρήσιμη» κυβέρνηση της ΝΔ με την πρωτοποριακή της νησιωτική πολιτική, πιστεύει ότι 2 πλοία την εβδομάδα είναι ικανά να καλύπτουν τις ανάγκες των 17.000 κατοίκων της Καλύμνου με τον Πειραιά. Ουδόλως ασχολήθηκε η κυβέρνηση με την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την έγκαιρη μεταφορά εκατοντάδων τόνων ψαριών στον Πειραιά. Ούτε συνειδητοποίησε ότι καταδικάζει κάθε προσπάθεια για τουριστική ανάπτυξη της Καλύμνου αφού, εν μέσω κρίσης, αντί να βελτιώσει, ελαχιστοποιεί τη δυνατότητα μετάβασης των τουριστών στο νησί των δυτών. Οι μέχρι τώρα φωνές διαμαρτυρίας στα ώτα των μη ακουόντων μελών της κυβέρνησης οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου σε έκτακτη συνεδρίασή και σε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η απογοήτευση και η αγανάκτηση των Καλυμνίων. Ταυτοχρόνως προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν επίσκεψη στον πρωθυπουργό, και στους αρχηγούς των κομμάτων για να διεκδικήσει άμεσες λύσεις, ένα δρομολόγιο την ημέρα με πλοίο ποιοτικών προδιαγραφών και ειδικά δρομολόγια με πλοία ρο-ρο.
Ερωτάστε 

-          Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αποκατασταθεί αμέσως η ημερήσια σύνδεση της Καλύμνου με τον Πειραιά, που θα επιτρέψει στους κατοίκους και επιχειρηματίες να σχεδιάσουν με σύγχρονους όρους την τοπική οικονομική ανάπτυξη;
- Πότε θα κατανοήσετε ότι η Κάλυμνος και οι Καλύμνιοι έχουν το δικαίωμα να ζουν όπως οι υπόλοιποι Έλληνες με ίδια δικαιώματα και όχι μόνο ίδιες υποχρεώσεις;

Τελικα...

Κύριε υφυπουργέ, πολύ εύστοχα τα ερωτήματα σας και οι υποδείξεις σας. Βέβαια η κυβέρνηση άλλαξε και τώρα είστε εσείς η εξουσία. Γιατί σαν Δωδεκανήσιος Βουλευτής δεν πιέσατε αποτελεσματικά προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα για το οποίο τόσο θερμά πίεζες την προηγούμενη κυβέρνηση;

Ελπίζω να θυμηθήκατε τώρα  κύριε υφυπουργέ τις «αρχικές σας ανησυχίες» για τα Δωδεκάνησα και κυρίως για την Κάλυμνο.

- Γιώργος Ν. Λιάς


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!