H Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προωθεί την ιδιωτικοποίηση ΧΥΤΑ, ΒΙΟΚΑ, Αφαλατώσεων!!!

Στο Περιφερειακό συμβούλιο της 25-5-2013 που θα γίνει στην Σαντορίνη στο θέμα 4 της ημερησίας διάταξης μιλά για '' Λήψη μέτρων για τη προστασία της Δημόσιας υγείας από τη λειτουργία των ΧΥΤΑ, ΧΑΔΑ, ΒΙΟΚΑ, Αφαλατώσεων΄΄.


Στην εισήγηση αναφέρεται ότι: ''υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος συνολικής αναστολής ή πλημμελούς λειτουργίας των υποδομών αυτών (ήδη υπάρχουν τέτοια παραδείγματα που δυστυχώς συνεχώς αυξάνονται, ακόμα και σε πολύ τουριστικές περιοχές) με βάση συνεχείς καταγγελίες που φτάνουν στις υπηρεσίες περιβάλλοντος, υγιεινής και βιομηχανίας΄
Το θέμα αφορά και τον ΧΥΤΑ Κω που λειτουργεί ως Χωματερή καλής ποιότητας μια που όλα τα συστήματα περιβαλλοντικής παρακολούθησης δεν λειτουργούν, οι τεχνικές αρχές λειτουργίας του συστήματος δεν τηρούνται! Κραυγαλέα περίπτωση το γεγονός της καύσης του πρώτου κυττάρου χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις και χωρίς να αποκατασταθεί.
Ανησυχεί λοιπόν η περιφέρεια και βάζει το θέμα για συζήτηση όχι για να επιβάλει ελέγχους και ποινές για την κακή λειτουργία των συστημάτων όπως είναι το καθήκον της αν είχε στόχο να υπηρετήσει την ποιοτική λειτουργία αυτών των κοινωνικών υποδομών, αλλά για την:
''ανάληψη πρωτοβουλιών μόνιμης αντιμετώπισης του συγκεκριμένου ζητήματος με προτεραιότητα στην κατ' εξαίρεση έγκριση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού (εργατικού και τεχνικού) και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν τα θέματα ανάθεσης εργολαβιών. Ειδικά σε νησιωτικές, τουριστικές περιοχές και δήμους που λόγω μεγέθους, απαγορεύσεων και οικονομικών αδυναμιών, δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν ή που λόγω νομοθετικών περιορισμών δεν μπορούν να προσλάβουν το απαραίτητο προσωπικό.''
Από την μια μιλά για συνεργασία για την πρόσληψη προσωπικού για να αυτοανεραιθει στην συνέχεια λέγοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Έτσι μένει μόνο η πρόταση της ''για της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν τα θέματα ανάθεσης εργολαβιών''.
Στο τέλος η εισήγηση της περιφερειακής αρχής προτείνει: ''Εναλλακτικά θα μπορούσε να ακολουθηθεί η διαδικασία προγραμματικής σύμβασης μεταξύ όμορων δήμων με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας με καθορισμό των όρων πρόσκλησης ενδιαφέροντος για εταιρίες που θα αναλάβουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των υποδομών αυτών με τις αντίστοιχες ρήτρες.''
Το αποτέλεσμα είναι σαφές: α) υπάρχει πρόβλημα κακοδιαχείρισης των υποδομών ''ΧΥΤΑ, ΧΑΔΑ, ΒΙΟΚΑ, Αφαλατώσεων'' και β) η πρόταση της περιφέρειας είναι: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!!!
Όλα πλέον κινούνται στο ρυθμό της νέας πολιτικής ανακάλυψης! Οι δήμοι απέτυχαν στην διαχείριση και η περιφέρεια απέτυχε στον έλεγχο και στην εφαρμογή του υπάρχοντος περιφερειακού σχεδιασμού. Η αποτυχία της πολιτικής του τοπικού και περιφερειακού προσωπικού αντί να οδηγήσει σε αυτοκριτική και σε προσπάθεια ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού της διαχείρισης προωθούν την λύση της ιδιωτικοποίησης! Ωραία! Μόνο που ιδιωτικοποίηση θα σημάνει άμεσα πρόσθετη κοινωνική επιβάρυνση στους ήδη φτωχούς εργαζόμενους των νησιών μας! Κανένας ιδιώτης δεν θα διαχειρίζεται το σύστημα κάτω του κόστους! Ο ιδιώτης εξ άλλου θα είναι υπόλογος στους μηχανισμούς ελεγχου και θα τηρεί κάποιες αρχές που ανεβάζουν το κόστος! Οι δήμοι και η περιφέρεια είχαν ΑΣΥΛΙΑ γιατί οι ελεκτικοι μηχανισμοί αχρηστεύτηκαν γιατί ελέγχονται από τους ίδιους για πελατειακούς λόγους!
Η φιλολαϊκή λύση θα ήταν:δημοτική διαχείριση με αυστηρή τήρηση των κανονισμών και ανακοστολόγηση των προσφερόμενων υπηρεσιών με κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια ώστε να επιβαρύνονται οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις (με κραυγαλέα πολλαπλάσιες επιφάνειες κτηρίων από τις δηλωμένες) και όχι να επιδοτούν τα νοικοκυριά τις μεγάλες επιχειρήσεις πληρώνοντας ακριβά δημοτικά τέλη όπως γίνεται μέχρι και σήμερα!!!
Για την Σ.Ε. Νίκος Μυλωνάς
 
πηγή : kosvoice.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!