Καθιέρωση ημερομηνίας για την εκτέλεση ασκήσεων εκκένωσης σχολικών κτιρίων

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο ΥΘέμα: Καθιέρωση ημερομηνίας για την εκτέλεση ασκήσεων εκκένωσης σχολικών κτιρίων προτείνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.


Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη σεισμικότητα κατέχοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την έκτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Πολιτικής Προστασία ως θεσμός δεν συνδέεται μόνο με την αντιμετώπιση μίας καταστροφής, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα αυτής, καλύπτοντας πρωτίστως τον τομέα της πρόληψης, τον σχεδιασμό, την ετοιμότητα, αλλά και την διαχείριση των συνεπειών της.

Έχει αποδειχθεί ότι η ελαχιστοποίηση των απωλειών σε έμψυχο δυναμικό κατά τη διάρκεια του σεισμού μπορεί να επιτευχθεί εάν οι πολίτες είναι από πριν ενημερωμένοι για θέματα σχετικά με τον σεισμό και την προστασία.

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α. κ. Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή της ζητάει από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας να καθιερωθεί ημερομηνία εκτέλεσης άσκησης από τους μαθητές εκκένωσης σχολικών κτιρίων τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως καταλληλότερη ημερομηνία η κα. Καλογήρου προτείνει την 1η Μαρτίου που είναι η καθιερωμένη παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!