Διημερίδα για την Αλιεία .

Δ Ε Λ ΤΙ Ο Τ Υ Π Ο ΥΣτην Πάρο την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 μετέβην ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ,προκειμένου να λάβει μέρος στην διημερίδα που οργάνωσαν ο Δήμου Πάρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος '' Ο Αρχίλοχος'' της Πάρου

, με κεντρικό θέμα της συνάντησης «Το παρόν και το μέλλον της Αλιείας», παρουσία της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων & Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαρίας ΔΑΜΑΝΑΚΗ και αλιέων του Νομού Κυκλάδων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτησή του παρουσίασε συνοπτικά:

το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Αλιεία

τις πρώτες προτάσεις της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου για την νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική 2014-2020 (ΚΑΛΠ) τις οποίες έδωσε η Περιφέρεια στην Επίτροπο τον περασμένο Δεκέμβριο στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Την πορεία εξέλιξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 (ΕΠΑΛ) και τις χρηματοδοτήσεις που έλαβαν μέχρι σήμερα αλιείς και μεταποιητές στο Νότιο Αιγαίο.

Την προβληματική κατάσταση του ιχθυοαποθέματος στο Νότιο Αιγαίο , όπου σε ορισμένες περιοχές το 65% των ψαριών ευρίσκεται εκτός ασφαλών βιολογικών ορίων

την κατάσταση στο παράκτιο θαλάσσιο οικοσύστημα και τις πιέσεις που δέχεται από την χερσαία και παράκτια δραστηριότητα.

Το μειωμένο εισόδημα των επαγγελματιών αλιέων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Την ανάγκη εκπόνησης χωροταξικού σχεδιασμού για την θάλασσα και διαχειριστικά σχέδια της Αλιείας σε νησιά με ευαίσθητη χερσαία και θαλάσσια οικολογική ισορροπία στα νησιά του Ν. Αιγαίου, όπου τα περισσότερα ολόκληρα ή έχουν μεγάλα τμήματα που χαρακτηρίζονται ως περιοχές NATURA.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε στην Επίτροπο πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου για συμμετοχή της

σε Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την Αλιεία.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!