Διαμαρτυρία για την κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ   Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές,


Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας εδώ και χρόνια ήταν η ενίσχυση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού για την καλύτερη επίβλεψη των ζητημάτων του Νομού Δωδεκανήσου.

Η πρόταση διάλυσης της ΠΥΤ στο όνομα του εξορθολογισμού του λειτουργικού κόστους του δημόσιου τομέα έρχεται αντίθετο με την εξυπηρέτηση του νησιώτη επιχειρηματία.

Σε μια περίοδο που όλοι σχεδόν οι Έλληνες προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, εμείς εδώ στη ακριτική Δωδεκάνησο σε χρόνο εντελώς αιφνιδιαστικό, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το δυσκολότερο ίσως κτύπημα, που δεν είναι άλλο από την πρόσφατη πρόχειρη απόφασή σας να μεταφέρετε την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού στον Πειραιά.

Ομολογουμένως πρόκειται για απόφαση κόλαφο για την τοπική τουριστικήαγορά.

Από τώρα και στο εξής ένα πλήθος της Δωδεκανησιακής κοινωνίας θα μετακινείται για ασήμαντη αφορμή στη νέα έδρα της Π.Υ.Τ. που θα μεταφερθεί στον Πειραιά, πράγμα που θα δυσχεράνει αφενός την επίλυση κάθε θέματος και θα επιβαρύνει αφετέρου με πρόσθετες δαπάνες μετακίνησης και διαμονής εκτός του νομού.

Εθελοτυφλείτε στο παραπάνω συγκεντρωτικό μοντέλο, αφού γνωρίζετε καλύτερα από όλους ότι το εγχείρημα αυτό θα αποτύχει παταγωδώς.

Ένα εγχείρημα που δεν σέβεται τη νησιωτικότητα, που κατά βάση υποβαθμίζει κάθε είδους παροχής υπηρεσιών σε τόπο και χρόνο αναπτυξιακής πορείας της χώρας δεν έχει μέλλον.

Η τομή δήθεν αυτή, με το πρόσχημα της περιστολής δαπανών, θα προκαλέσει πλείστα τόσα προβλήματα στη περιοχή της Δωδεκανήσου, δημιουργώντας έτσι μία επί πλέον τροχοπέδη στην επιχειρηματικότητα του μοναδικού τομέα ανάπτυξης και απασχόλησης της περιοχής μας.

Ήδη από τα στοιχεία που προκύπτουν μπορείτε να δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα που είχε τα τελευταία δύο χρόνια η απόφαση του ΕΟΤ να γίνονται οι έλεγχοι των επιχειρήσεων από τις κεντρικές υπηρεσίες του.

Το 2011 δαπανήθηκαν περισσότερες από € 800,000 για έξοδα μετακίνησης των ελεγκτών του ΕΟΤ στην Περιφέρεια, επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους € 2,5 εκ. και τελικά στα ταμεία του ΕΟΤ εισπράχθηκαν μόνο € 11,500.

Όσο αφορά το χρόνο που προβλέπεται για μία ανανέωση άδειας λειτουργίας, αυτή απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, αφού οι 50 ημέρες που ορίζει ο νόμος όχι μόνο δεν τηρούνται, λόγω της υποστελέχωσης των ΠΥΤ, αλλά δυστυχώς φτάνει τα 1-2 χρόνια αναμονής.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί αν αναγκαστούν όλες οι ΠΥΤ να συγκεντρωθούν στον Πειραιά.

Καλούμε αφενός όλους τους τοπικούς βουλευτές του νομού να αντισταθούν και να αρνηθούν την εκτέλεση αυτής της απόφασης. Ας πράξουν επί τέλους αυτό που επιτάσσει η λογική, το συμφέρον των συμπολιτών μας και η ανάπτυξη της περιοχής μας.

Καλούμε τέλος τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την Υπουργό Τουρισμού να μην προχωρήσουν στον παραπάνω σχεδιασμό γιατί ο εν λόγω συγκεντρωτισμός στέκεται ενάντια στο δικαίωμα των νησιωτών να έχουν ίσα δικαιώματα και ίση πρόσβαση στην παροχή υπηρεσιών του κράτους.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Παναγιώτης Τοκούζης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!