Χωρίς πόρους η Περιφέρεια για το οδικό δίκτυο ... παρέμβαση Περιφερειάρχη

Την παντελή έλλειψη πόρων για τη συντήρηση του οδικού δικτύου των σαράντα τεσσάρων κατοικημένων νησιών του Νοτίου Αιγαίου, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους στην ασφάλεια των κατοίκων και συνιστά πλήγμα στην εικόνα της Περιφέρειάς μας εν όψει της επόμενης τουριστικής σεζόν, επισημαίνει με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης προς τους συναρμόδιους υπουργούς, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Χατζηδάκη Κωνσταντίνο και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.


Στην επιστολή, που κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στους Εισαγγελείς Εφετών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, κ.κ. Δημήτρη Μαραγιάννη και Σταύρο Αθανασάκη, τονίζεται επίσης η μη πρόβλεψη πόρων από το Υπουργείου Εσωτερικών για δράσεις και έργα που αφορούν στον τουρισμό, τη γεωργία, τον πολιτισμό κλπ, με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη για εξεύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η κατεξοχήν τουριστική περιφέρεια της χώρας. Τα νησιά της επισκέπτονται έξι εκατομμύρια (6.000.000) τουρίστες. Οι περισσότεροι από αυτούς κινούνται στο οδικό δίκτυο με τα διακόσιες χιλιάδες (200.000) ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Μέχρι το 2011 το οδικό δίκτυο των νησιών είχε μια στοιχειώδη συντήρηση με τη χρηματοδότηση μέσω των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ Οδικού Δικτύου). Από το 2012 με την ενοποίηση των ΚΑΠ Επενδύσεων και των ΚΑΠ Οδικών σε έναν κωδικό ΚΑΠ Επενδύσεων και τη διάθεση των πόρων στο Διατροφικό Επίδομα Νεφροπαθών και τη Δακοκτονία, δεν υπάρχουν πόροι για τη συντήρηση του οδικού δικτύου των 44 κατοικημένων νησιών της περιφέρειάς μας.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!