Υποστελέχωση και ελλείψεις προσωπικού στα Τελωνεία Ν. Αιγαίου

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ν. Αιγαίου, πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι τελωνειακοί:  Φιλήμονας Ζαννετίδης από το Τελωνείο Ρόδου, δημοτικός σύμβουλος Ρόδου

και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ και Γιώργος Παπαμανώλης από το Τελωνείο Σύρου, πρόεδρος της 10ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων και περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου.

Κατά την τοποθέτησή τους οι ανωτέρω έθεσαν το θέμα της υποστελέχωσης όλων των τελωνείων του Ν. Αιγαίου και ειδικότερα των τελωνείων Ρόδου, Μήλου, Λέρου και Καστελόριζου. Ως ορθολογικός τρόπος αντιμετώπισης της υποστελέχωσης προτάθηκε η μετάταξη υπαλλήλων από συναφείς υπηρεσίες. Μέχρι δε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετατάξεων οι υπάλληλοι που θα αποσπώνται για την κάλυψη των κενών, να προέρχονται από την ηπειρωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τη λίστα μορίων του Υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, πρότειναν την αξιοποίηση οικήματος στο ακριτικό Καστελόριζο, που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μετατραπεί σε οικία που θα φιλοξενεί τον εκάστοτε τελωνειακό υπάλληλο. Έγινε αναφορά στο κτιριακό πρόβλημα του Τελωνείου Καλύμνου και ζητήθηκε η άμεση δρομολόγηση της επισκευής του.

Ακόμα, ζήτησαν την στήριξη της ΠΕΔ για την εξαίρεση των εργαζομένων στα τελωνεία του Ν. Αιγαίου από την εφεδρεία, όπως και όποτε τυχόν αυτή επιβληθεί. Σε περίπτωση που τεθούν σε εφεδρεία υπάλληλοι των οριακά στελεχωμένων νησιωτικών τελωνείων, τότε αυτά τα τελωνεία θα είναι αδύνατον πλέον να λειτουργήσουν. Καθώς πρόκειται για ολιγομελείς ή και μονομελείς υπηρεσίες, η θέση σε εφεδρεία ενός ή δύο υπαλλήλων ανά τελωνείο, θα αντιστοιχεί στο 50% ή και στο 100% της δύναμης της υπηρεσίας.

Με δεδομένη την νησιωτική απομόνωση, το κόστος ζωής, τη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή και τη συρρίκνωση της μισθοδοσίας μας θα είναι αδύνατη η μετακίνηση συναδέλφων από άλλα νησιά για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα δημιουργήσει η εφεδρεία.

Οι συνάδελφοι κάλεσαν την ΠΕΔ Ν. Αιγαίου να παρέμβει στα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών για την άμεση στελέχωση των συγκεκριμένων τελωνείων με μετατάξεις καθώς και την εξαίρεση όλων των εργαζομένων στα τελωνεία του Ν. Αιγαίου από οποιαδήποτε μορφή εφεδρείας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των νησιωτών  και την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Ο γεωγραφικός κατακερματισμός, η προβληματική και ανεπαρκής ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, η απόσταση από τα διοικητικά και εμπορικά κέντρα, το υψηλότερο κόστος ζωής και οι εν γένει ιδιαιτερότητες των νησιών μας, όπως αυτές συνοψίζονται στη συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της νησιωτικότητας, επιβάλλουν την ιδιαίτερη αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και την εξαίρεση από την εφεδρεία.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου κ. Ε. Κουσουρνάς, ο αντιπρόεδρος και δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Ι. Δεκαβάλλας καθώς και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ δήλωσαν την ομόφωνη στήριξή τους στα αιτήματα του τελωνειακού κλάδου.Δεσμεύτηκαν τέλος να παρέμβουν εγγράφως στα αρμόδια υπουργία για την προώθηση των ανωτέρω προτάσεων.

Γιώργος Ι. Παπαμανώλης
Περιφερειακός Σύμβουλος Νότιου Αιγαίου
Τελωνείο Σύρου

Φιλήμονας Ζαννετίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΠΕΔ Ν. Αιγαίου
Τελωνείο Ρόδου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!