Στο Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς ο Περιφερειάρχης

Τις εργασίες στο Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς Νοτίου Αιγαίου, που δημιουργείται στις εγκαταστάσεις του πρώτου εργοστασίου της CAIR στην περιοχή των Φανών, παρακολούθησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα.


Από το ρυθμό των εργασιών εκτιμάται ότι το Μουσείο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί το Φθινόπωρο, εξυπηρετώντας τους στόχους δημιουργίας του που είναι:

Να αναδειχθεί η Αγροτική Κληρονομιά του Νοτίου Αιγαίου με εκθέματα, κειμήλια και την παρουσίαση κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού,

Να οργανωθεί κέντρο έκθεσης των παραδοσιακών προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου,

Να οργανωθεί κέντρο διάθεσης των παραδοσιακών προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου (συνεταιριστικό πρατήριο αγροτικών προϊόντων) και άλλων Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων,

Το Μουσείο δημιουργείταιστο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των ενενήντα δύο χιλιάδων είκοσι πέντε ευρώ (92.025 ευρώ) και χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερό του ποσοστό (πλέον των 55.000 ευρώ) από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ο Έλληνας και αλλοδαπός επισκέπτης θα συνδέσει την σημερινή αγροτική παραγωγή με την ιστορία και την κληρονομιά του Νοτίου Αιγαίου, θα διαφημιστούν τα Ελληνικά προϊόντα εκτός Ελληνικών συνόρων και θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα συνδέοντας την άμεσα με την παραγωγή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!