Από αύριο το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης βίζας σε Τούρκους υπηκόους στα λιμάνια Ρόδου και Κω

Αρχίζει αύριο (Πέμπτη, 7/6) στα λιμάνια της Ρόδου και της Κω η πιλοτική εφαρμογή των διαδικασιών χορήγησης βίζας στους υπηκόους της Τουρκίας που θα επισκέπτονται τα νησιά μας, για διάστημα μέχρι και δέκα πέντε ημερών, ικανοποιώντας το σχετικό διαχρονικό αίτημα των τοπικών μας αρχών και φορέων

, προκειμένου να διευκολυνθεί το περαιτέρω «άνοιγμα» στην τουριστική αγορά της γείτονος χώρας.

Οι διαδικασίες χορήγησης βίζας θα ακολουθηθούν από αύριο με την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή στους δύο λιμένες. Ως γνωστόν, με απόφαση Περιφερειάρχη έχει προγραμματιστεί από την Περιφέρεια η προμήθεια του πρόσθετου απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί στα λιμάνια Ρόδου και Κω το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα, έχει ήδη ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη με προσωπικό που θα αναλάβει τη διευθέτηση των διαδικασιών.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της περιοχής για την αγαστή συνεργασία, το Υπουργείο Εξωτερικών και κυρίως προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ουσιαστική του συμβολή, τονίζοντας ότι «από αύριο κιόλας το πρωί οφείλουν όλοι, πρωτίστως όσοι θα έχουν την ευθύνη διεκπεραίωσης αυτής της διαδικασίας, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, ζήλο και επιμέλεια, ώστε να είμαστε σε θέση να πείσουμε και να διεκδικήσουμε, αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα προσέλκυσης σημαντικού αριθμού επισκεπτών από την Τουρκία στα νησιά μας, από προσωρινό να γίνει μόνιμο».

Υπενθυμίζεται ότι η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά από πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν από κοινού οι φορείς του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

Μετά τα δύο νησιά της Δωδεκανήσου θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες η Χίος, η Σάμος και η Μυτιλήνη.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!