Στον Πρωθυπουργό οι Περιφερειάρχες, αποκέντρωση και συντελεστές ΦΠΑ τα βασικά αιτήματα

Στον Πρωθυπουργό οι Περιφερειάρχες, αποκέντρωση και συντελεστές ΦΠΑ τα βασικά αιτήματα από τους κ. Γ. Μαχαιρίδη και Ν. Γιακαλή. Ζητήματα ανάπτυξης της περιφέρειας, με έμφαση στο Νότιο Αιγαίο, και  την περαιτέρω θεσμική θωράκιση της αιρετής Περιφέρειας έθεσε στον Πρωθυπουργό ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες της χώρας με τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας για το νέο θεσμό, και ειδικά για τον νησιωτικό χώρο, η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι «το κράτος με τη σημερινή του μορφή πρέπει να διαλυθεί» και πρόσθεσε: «οι λύσεις και η διέξοδος από την κρίση είναι ένα κρίσιμο ζητούμενο και μία μεγάλη πρόκληση που μπορεί να απαντηθεί από τις περιφερειακές δυνάμεις της χώρας».

Στο πλαίσιο του πολύωρου διαλόγου των μελών της ΕΝΠΕ με τον έλληνα πρωθυπουργό και αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου και τα προβλήματα που αυτές συνεπάγονται για τις τοπικές κοινωνίες, ο κ. Μαχαιρίδης υπογράμμισε πως απαιτούνται γενναία μέτρα και κίνητρα, κάνοντας ειδική αναφορά, μαζί με τον συνάδελφό του, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή, στην αδιαπραγμάτευτη θέση των αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων του Αιγαίου για διατήρηση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!