Επιφυλακτικοί οι Γερμανοί, να αλλάξει το κλίμα στόχος της αντιπροσωπείας από το Νότιο Αιγαίο

Αποδέκτες της επιφυλακτικότητας των Γερμανών, που δείχνουν να έχουν επηρεαστεί από τις εικόνες των ταραχών στην Ελλάδα, έγινε από χθες (Δευτέρα) το βράδυ η αντιπροσωπεία στελεχών της περιφερειακής αρχής και των ξενοδόχων από το Νότιο Αιγαίο, η οποία με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο.

Μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, κ. κ. Φώτη Χατζηδιάκο και Γιώργο Πουσσαίο, και τους προέδρους των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου και Νάξου, κ.κ. Αντώνη Καμπουράκη και Μανώλη Σεργή, συναντήθηκαν χθες το βράδυ και επί πέντε ώρες με τον υφυπουργό Εργασίας και υπεύθυνο της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία Χάνς - Γιοάχιμ Φούχτελ, ο οποίος παρουσίασε σχέδιο τουριστικής διασύνδεσης μεγάλων Περιφερειών της Γερμανίας με αντίστοιχες της Ελλάδας, με το Νότιο Αιγαίο να διασυνδέεται με μια πολυνησιακή Περιφέρεια από την περιοχή Κίελο.

Από τον Γερμανό αξιωματούχο αναλύθηκαν τα οφέλη από τις διασυνδέσεις αυτές, σε σχέση με την τουριστική συνεργασία και τις «καλές πρακτικές» που μπορεί να ακολουθήσει και η Περιφέρειά μας.

Σήμερα (Τρίτη), στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας κ. Brahmig, έγινε περισσότερο σαφές ότι για να αντιστραφεί το κλίμα θα απαιτηθεί ίσως μεγαλύτερη ακόμα προσπάθεια, με τους Γερμανούς αξιωματούχους να δηλώνουν διαθέσιμοι να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Από την αντιπροσωπεία του Νοτίου Αιγαίου ζητήθηκε να υπάρξει πολιτική παρέμβαση, με τη μορφή μιας δημόσιας δήλωσης ίσως, ώστε να ενθαρρυνθεί ο Γερμανός πολίτης που διατηρεί  ακόμα επιφυλάξεις για να επισκεφθεί τη χώρα μας, με το σκεπτικό ότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον και οι κρατήσεις γίνονται μέσω διαδικτύου, παρακάμπτοντας τα τουριστικά γραφεία.

Όλο το απόγευμα σήμερα έχουν προγραμματιστεί επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως επίσης και με την αναπληρώτρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ElkeFerner.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!