Επιστολή του προέδρου της CRPM στον Περιφερειάρχη – Κοινοί προβληματισμοί για τον νησιωτικό χώρο

Τις ανησυχίες του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου εν όψει της μελλοντικής πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. (2014 – 2020) σε σχέση με τα νέα διαρθρωτικά ταμεία, συμμερίζεται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CRPM), Πρόεδρος Περιφέρειας της Βρετάνης, κ. Jean-Yves LE DRIAN, απαντώντας στις σχετικές προτάσεις που του έθεσε εγγράφως ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, και με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της Επιτροπής Νήσων της CRPM.

Στην επιστολή του, ο κ. Le Drian τονίζει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους προβληματισμούς του Περιφερειάρχη για την ειδική μέριμνα που πρέπει να επιδειχθεί στο νησιωτικό χώρο, με χαρακτηριστική περίπτωση το Νότιο Αιγαίο που εμφανίζεται στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2007 – 2013) ως «πιο αναπτυγμένη περιοχή» και έχει ενταχθεί στο Στόχο 2, παρά τις κοινά παραδεκτές ενδονησιωτικές ανισότητες.

«Η CRPM θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να θέσει το νησιωτικό ζήτημα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», διαβεβαιώνει τον κ. Μαχαιρίδη ο πρόεδρος της Επιτροπής, αν και αναγνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι περιττό να πω ότι θα είναι μια δύσκολη μάχη».

Για το λόγο αυτό ζητεί από τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να ζητήσει τη συνδρομή των εθνικών μας αρχών και των ευρωβουλευτών της Ελλάδας, ώστε «οι θέσεις της CRPM να τύχουν της μέγιστης υποστήριξης στο Συμβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!