Να τεθούν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο ΦΠΑ και το Ακτοπλοϊκό

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κοιν: Περιφερειάρχη κ. Γ. Μαχαιρίδη,

Αντιπεριφερειάρχες,

Περιφερειακούς Συμβούλους

Κύριε πρόεδρε,

λαμβάνοντας χθές την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει τη Δευτέρα 5/3 στη Σύρο, διαπιστώσαμε ότι απουσιάζουν για άλλη μια φορά δύο πολύ σοβαρά θέματα, που ειδικά αυτή την περίοδο απαιτείται να συζητηθούν και να δρομολογηθούν άμεσα αποφάσεις.

Τα δύο θέματα είναι:

α)η δρομολόγηση της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στο χώρο του Αιγαίου και η μάχη για την αποτροπή της

β) το ακτοπλοϊκό και τα προβλήματα διασύνδεσης των νησιών τόσο με την ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και μεταξύ τους

Σε ότι αφορά το πρώτο, γνωρίζουμε ήδη τις ενστάσεις του περιφερειάρχη ότι, μετά τη σύσκεψη των φορέων του Αιγαίου στην αίθουσα της γερουσίας της Βουλής και τη σύσταση της συντονιστικής επιτροπής που έχει πάρει μια σειρά αποφάσεις με πρώτη τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, δεν υπάρχει ζήτημα, αφού ήδη υπάρχει συντονισμός και είμαστε σε τροχιά κινητοποίησης. Όμως για μας είναι φανερό ότι ο αγώνας για το μειωμένο ΦΠΑ, είναι αγώνας επιβίωσης του νησιωτικού μας χώρου, που απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και κινητοποίηση όλων των φορέων και των κατοίκων των νησιών μας. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν το περιφερειακό συμβούλιο να μην συζητήσει συλλογικά και να μην τεθεί σε ετοιμότητα σε σχέση με τα μέτρα μάχης και τις αποφάσεις αντίδρασης και κινητοποίησης που ενδεχομένως θα απαιτηθούν.

Σε ότι αφορά το ακτοπλοϊκό, είναι η δεύτερη φορά που παρά τη δέσμευση του Περιφερειάρχη για συζήτηση του, αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται και πάλι στην ημερήσια διάταξη. Δεν κατανοούμε σε καμιά περίπτωση την αποχή και την αδράνεια της Περιφέρειας και του περιφερεικού συμβουλίου σ' ένα θέμα, που είναι από τα κρισιμότερα της νησιωτικής Ελλάδας. Και μάλιστα τώρα καταμεσίς της χειμερινής περιόδου που τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης είναι πολύ οξυμένα.

Καλούμε την περιφερειακή αρχή και τον Περιφερειάρχη, να αποδεχθούν την καταρχήν συζήτηση του θέματος και στη συνέχεια την επεξεργασία θέσεων και αποφάσεων, όταν μάλιστα το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη, αναθέτει στις νησιωτικές Περιφέρειες την αρμοδιότητα της ενδοεπικοινωνίας.

1/3/2012

Νίκος Συρμαλένιος

Παύλος Χρυσαφίδης


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!