Ένταξη Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων Σύμης και Κάσου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Σύμης και Κάσου με συνολικό προϋπολογισμό 2,1 εκ. €, δύο νέα σημαντικά έργα για τον τομέα της υγείας, που συμβάλλουν στο στόχο για τη στήριξη των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που ανήκει στο Δήμο και θα έχει συνολική έκταση 651 τ.μ., ενώ το αντίστοιχο κτίριο στην Κάσο θα έχει έκταση 326 τ.μ. Καθεμιά από τις μονάδες θα περιλαμβάνει 2 εξεταστήρια γενικής χρήσης, μικροβιολογικό εργαστήριο, θάλαμο βραχείας νοσηλείας, γραφείο γιατρών, αίθουσα αναμονής, καθώς και τους απαιτούμενους σύγχρονους χώρους υγιεινής. Επίσης έχει προβλεφθεί η προμήθεια του απαραίτητου ιατρικού, τεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, η ηλεκτροδότηση και οι συνδέσεις με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Τα έργα αυτά, οι κτιριακές υποδομές των οποίων θα υλοποιηθούν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και οι προμήθειες από το Νοσοκομείο Ρόδου, θα συμβάλλουν στην ικανοποίηση άμεσων αναγκών υγείας και περίθαλψης για τον μόνιμο πληθυσμό και για τους επισκέπτες των δύο ακριτικών μας νησιών, στην αντιμετώπιση της γεωγραφικής τους απομόνωσης, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στη συγκράτηση του πληθυσμού τους.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!