Μαζική η συμμετοχή των φορέων του Αιγαίου στη Βουλή για τους συντελεστές ΦΠΑ

ΘΕΜΑ: Μαζική η συμμετοχή των φορέων του Αιγαίου στη Βουλή για τους συντελεστές ΦΠΑ – Ψήφισμα και επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας

Η πρωτοφανής συμμετοχή και η ομόφωνη απόφαση να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με σκοπό να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ήταν τα στοιχεία που σφράγισαν τη σημερινή συνάντηση των βουλευτών, των τοπικών αρχών και των φορέων του Αιγαίου στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.
Μετά από πολύωρη συζήτηση αποφασίστηκε η σύνταξη ψηφίσματος και η συγκρότηση επιτροπής που θα προγραμματίσει και θα έχει άμεσα σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η Επιτροπή θα αποτελείται από βουλευτές του Αιγαίου όλων των κομμάτων, τους δύο Περιφερειάρχες, εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, των Επιμελητηρίων και των Εργατικών Κέντρων.

Της συνάντησης προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που έθεσε υπόψη των φορέων σχέδιο ψηφίσματος που θα συμπληρωθεί μέχρι αύριο (Πέμπτη), τονίζοντας στην εισήγησή του μεταξύ άλλων  τα εξής:

«Σας καλωσορίζουμε όλους και σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στην πρόσκληση που σας απηύθυναν οι Αιγαιοπελαγίτες.

Όσοι πήραμε τη σημερινή πρωτοβουλία, έχουμε εξουσιοδοτηθεί από τους συμπατριώτες μας να μην κάνουμε πίσω και να μην επιτρέψουμε την ισοπέδωση των πάντων.
Να μην επιτρέψουμε να στερηθεί από τους νησιώτες του Αιγαίου - τον επιχειρηματία και τον απλό πολίτη  -  το δικαίωμα να διεκδικούν ίσους όρους στην προσπάθεια για επιβίωση και ανάπτυξη.
Απ' αυτήν τη συγκέντρωση θα πρέπει να γίνει σαφές ότι οι νησιώτες δεν είναι οι εκλεκτοί και προνομιούχοι του «συστήματος».

Με απλά λόγια, που δεν θα χωρούν παρερμηνείες, είμαστε εδώ για να διαμηνυθεί προς όλους ότι, ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα, δεν μπορεί να ισοπεδωθεί κάθε έννοια λογικής, ρεαλισμού και δικαιοσύνης.
Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά είναι το μίνιμουμ αντιστάθμισμα στην προβληματικότητα, σε όλα τα επίπεδα, του νησιωτικού χώρου.
Όποιος αμφισβητεί αυτήν την πραγματικότητα και επιμένει να βλέπει το θέμα ως μια «τεχνική λεπτομέρεια» ή μια απλή μαθηματική πράξη στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, θα μας βρει απέναντι.

Είμαστε εδώ για να περάσει το μήνυμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση: την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους «εισηγητές» και τους πάσης φύσεως «μεσολαβητές».
Δεν είμαστε εδώ για να χαράξουμε κόκκινες γραμμές που ξεθωριάζουν.
Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, για να επιβεβαιώσουμε τη θέλησή μας να ορθώσουμε τείχος απέναντι σε κάθε απόπειρα να κοπεί και ο «αέρας» που αναπνέουν των νησιωτών.

Επειδή έχουμε λόγο να δώσουμε στους συμπατριώτες μας και οι διαβεβαιώσεις πλέον πρέπει να είναι ρητές και κατηγορηματικές, ας αποφασίσουμε, όλοι μαζί, να κινητοποιηθούμε δυναμικά, προκειμένου να αντιληφθούν οι γραφειοκράτες και όσοι υποκύπτουν στους αριθμούς, τι σημαίνει να "νεκρώνει" το Αιγαίο.
Ό, τι δηλαδή θα συμβεί στην περίπτωση απόπειρα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!