ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 3ΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

“ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ»

Θέματα που αφορούν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΕΜΠΟΔΙΑ στη γρήγορη ανάπτυξη της Ρωσικής αγοράς και την καλή παρουσία του προορισμού

 • ΘΕΜΑ visa, οι Τ.Ο. να γίνουν visa centers και απλοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες.
 • Προτάθηκε στις charter πτήσεις να εκδίδεται η visa στο τέλος της πτήσης ακόμη και λήψη visa ηλεκτρονικά.
 • Βελτίωση του νομικού πλαισίου για τις διμερείς σχέσεις, απλοποίηση στις διαδικασίες επενδύσεων.
 • Να μειωθούν τα αρνητικά δημοσιεύματα, να ενισχυθεί η αντικειμενική παρουσίαση στα ΜΜΕ. Να δίνουμε σε τακτική βάση και αν χρειαστεί να επινοήσουμε τα καλά γεγονότα.
 • Να δώσει έμφαση το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας στα Ρωσικά ΜΜΕ και να αναπτύξει πιο στενή συνεργασία.
 • Πολύ μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια. Δύο ώρες στέκονται στην ουρά οι τουρίστες για να περάσουν το αεροδρόμιο όταν έρχονται. Είναι οργανωτικό θέμα οργανωτικό που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε κυβερνητικό και τοπικό επίπεδο.
 • Να θεσπιστεί η παροχή βοήθειας στις αεροπορικές εταιρείες που ανοίγουν νέες κατευθύνσεις πχ σε νέα μικρότερα νησιά. Τα τέλη στις μικρότερες πόλεις να μειωθούν για να ανοίξουν νέοι τουριστικοί προορισμοί για τη Ρωσική αγορά.
 • Να εγγυηθούμε την ασφάλεια για τους πελάτες γιατί οι εμπειρίες τους από την Τουρκία δεν είναι θετική
 • Μεγάλες ουρές κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο Ρόδου και στις άλλες ελληνικές περιοχές,.

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

·         Δεν υπάρχει οργανωμένο μάρκετινγκ, απαιτείται συνεργασία σε επίπεδο υπουργείων τουρισμού των δύο χωρών για να αυξηθούν τα νούμερα (αφίξεις).

·         Στρατηγική συνεργασία υπουργείων τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας, να αλλάξει ο τρόπος προβολής και το μάρκετινγκ για να έχουμε τις αναμενόμενες αυξήσεις.

·         Να ενισχυθεί η παρουσία της Ρωσίας στην Ελλάδα για να στηριχθεί το τουριστικό ρεύμα και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό θα φέρει ακόμη πιο κοντά τους δύο λαούς και θα ενδυναμώσει τις σχέσεις και την τουριστική κίνηση προς τις δύο κατευθύνσεις.

·         Με τη χρήση της νέας τεχνολογίας και τα κοινωνικά δίκτυα, να πλησιάσουμε τον τελικο καταναλωτή, γιατί ο Ρώσος συμβουλεύεται τα κοινωνικά δίκτυα, B2C.

·         Για τη Β2Β αγορά, να δώσουμε έμφαση στις σχέσεις και τις προσωπικές επαφές. Παράλληλα με τις συμβατικές  ενέργειες προβολής να ενισχυθούν και οι υπηρεσίες διαδικτύου.

·         Η Ελλάδα να προβληθεί ως προορισμός των 4 εποχών δημιουργώντας τις αντίστοιχες υποδομές.

·         Να ανεβάσουμε τις τιμές των ξεν/χείων γιατί οι υποδομές και τα προϊόντα που προσφέρουμε είναι υψηλού επιπέδου.

·          Περισσότερο ανθρώπινο και βιωματικό μάρκετινγκ, η πραγματική σχέση και φιλία μετράει στην ανάπτυξη της αγοράς.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

·         Προτάθηκε από τον πρόεδρο ΟΤΕΚ, κ. Λοίζο Σορωνιάτη, η δημιουργία σχολής κρουαζιέρας, αναγνωρίζοντας την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

·         Εκπαίδευση σπουδαστών από τη σχολή της Ρόδου στην Ακαδημία Τουρισμού της Μόσχας και το αντίθετο.

·         Προτάθηκε η Ρώσικη γλώσσα να διδάσκεται στην ΑΣΤΕΡ και τις άλλες σχολές ξεν/κής εκπαίδευσης, αντίστοιχα δε, η Ελληνική γλώσσα στους σπουδαστές της Ακαδημίας Τουρισμού της Μόσχας.

·         Επί πλέον προτάθηκε να αναπτυχθούν προγράμματα Ρωσοφωνίας σε όλες τις σχολές ξεναγών της χώρας.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

 • Σήμερα ο τουρισμός από τη Ρωσία έχει περίοδο 190 περίπου διανυκτερεύσεων με τάση να επιμηκυνθεί. Η διάρκεια δε της παραμονής των Ρώσων είναι από τις μεγαλύτερες, πάνω από 12 διανυκτερεύσεις.
 • Στόχος, 250.000 αφίξεις για τη Ρόδο και το 1.000.000 για την Ελλάδα, το 2012
 • Ο προορισμός διαθέτει άρτιες ξεν/χειακές υποδομές, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τον Ρώσο τουρίστα και εκπαιδευμένο προσωπικό. Επί πλέον προσφέρει υποδομές για συνεδριακό τουρισμό και εγκαταστάσεις spa για τουρισμό ευεξίας.
 • Ο προορισμός είναι κατάλληλος για πολύ διαφορετικές ομάδες πελατών και έχει μπει δυναμικά στις οικογενειακές διακοπές που είναι η βάση, παρατηρείται δε η τάση για τις All Inclusive διακοπές.
 • Το 89% των Ρώσων, την ημέρα της αναχώρησής τους, δηλώνουν στα ερωτηματολόγια των tour operators ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
 • Είναι ευχάριστο να πουλάς την Ελλάδα, οι διακοπές για τους περισσότερους Ρώσους είναι η θάλασσα. Οι θαλάσσιες διακοπές είναι ωραίες στην Ελλάδα, η φύση, η κουζίνα υπέροχη, το κρασί πολύ ξεχωριστό, είναι κατάλληλη για όλες τις κατηγορίες πελατών. Οι οικογένειες αποτελούν το 80%, ρομαντικά ζευγάρια, εξειδικευμένα πακέτα, επιχειρηματικός τουρισμός, τουρισμός υγείας, θαλασσοθεραπεία. Δεν εχουν αναπτυχθεί όλες οι μορφές και απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή σε κυβερνητικό και τοπικό επίπεδο.
 • Έμφαση δίνεται από τους Ρώσους τουρίστες επίσης στον εναλλακτικό τουρισμό, πολιτιστικό, αθλητικό. 
 • Οι κλιματολογικές συνθήκες του τόπου μας είναι ιδανικές για τις μεγάλες ηλικές ιδιαίτερα τους χαμηλούς μήνες. Προσφέρουμε καλοκαίρι και μεγάλη κολυμβητική περίοδο, όταν στη χώρα τους έχουν ήδη βαρύ χειμώνα όπως πχ στην περιοχή της Σιβηρίας που έδειξε ενδιαφέρον για διακοπές στη χαμηλή περίοδο.
 • Για το λόγο αυτό, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι στόχος εφικτός για τη Ρόδο και άλλα νησιά. Πρέπει όμως να δούμε ΤΙ ΕΜΕΙΣ προσφέρουμε στο Ρώσο τουρίστα πχ θερμαινόμενες πισίνες, θαλασσοθεραπεία, ποδήλατο κλπ.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΩΖΟΥ-ΔΙΑΚΟΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ

ΑΝΤΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΝΟΝΙΣΤΡΙΑ 3ΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΑΓΣΤΗΡΙΟΥ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!