Αυστραλία: Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ των καρχαριών

Χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν μαζικές διαδηλώσεις απ΄άκρου σ΄άκρο της Αυστραλίας

, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πρόσφατη απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης της Δυτικής Αυστραλίας να θανατώνει καρχαρίες, πιθανούς «φονιάδες», που θα εντοπίζονται σε δημοφιλείς παραλίες της πολιτείας.

Η μαζικότερη διαδήλωση έγινε στην παραλία Κότεσλόϊ Μπιτς της Πέρθης με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών. Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Sea Shepherd», Jeff Hansen, που διοργάνωσε τις διαδηλώσεις, είπε ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Πριν δέκα χρόνια, σε ανάλογες διαμαρτυρίες, είναι ζήτημα να έρχονταν μια χούφτα άνθρωποι. Τώρα έρχονται χιλιάδες. Νέοι, γέροι, γονείς και παιδιά. Κατανοούν πόσο σημαντικοί είναι οι καρχαρίες για το οικοσύστημά μας. Οι άνθρωποι αυτοί λένε πως ωκεανοί χωρίς καρχαρίες είναι πλανήτης χωρίς ανθρώπους. Πρέπει να τους δείξουμε τον σεβασμό που τους αξίζει» δήλωσε ο κ. Hansen.
Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ακτιβίστρια δέθηκε σε ψαροκάϊκο, στο λιμάνι του Φρίμαντλ, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών, και χρειάστηκε να επέμβουν ειδικά συνεργεία για να κόψουν την κλειδαριά και να την απελευθερώσουν.
Το συγκεκριμένο σκάφος χρησιμοποιείται από τις Αρχές για να εντοπίζονται καρχαρίες και η αναχώρησή του καθυστέρησε επί δυο ώρες.
Στο πλαίσιο των διαμαρτυριών εμφανίστηκαν και ορισμένοι πολίτες που υποστηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης για θανάτωση καρχαριών και οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από τους άλλους διαδηλωτές.
Η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας έκανε γνωστό ότι θα διαθέσει 20 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμά της για να προστατεύσει τους λουόμενους από τους καρχαρίες.
Ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Κόλιν Μπαρνέτ, είπε ότι τα μέτρα είναι επιβεβεβλημένα από τη στιγμή που σημειώθηκαν αρκετά θανατηφόρα κρούσματα στις ακτές της πολιτείας τα τελευταία τρία χρόνια. Πρόσθεσε, δε, πως το μέτρο αυτό θα αρθεί το 2015.
Η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας τοποθέτησε 72 δολωμένα αγκίστρια κατά μήκος των παραλιών και απείλησε με φυλάκιση όποιον αφαιρέσει τα δολώματα από τα αγκίστρια.
«Χωρίς τους καρχαρίες, η ανθρωπότητα δεν θα έχει μέλλον, καθώς διαταράσσεται το οικοσύστημα, στο οποίο κάθε ζωντανός οργανισμός έχει ουσιαστικό ρόλο» δήλωσε ο ιδρυτής της Κίνησης «Η Δυτική Αυστραλία υπέρ της προστασίας των καρχαριών».
Σύμφωνα με το μέτρο της κυβέρνησης, κάθε καρχαρίας, μεγαλύτερος των τριών μέτρων, θα θανατώνεται αμέσως μόλις εντοπίζεται.
Πηγή : /www.newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!