Αφησαν δεκάδες μετανάστες να πεθάνουν από τη δίψα στην έρημο- Τους εγκατέλειψαν οι διακινητές

Το θάνατο κάτω από τον ανελέητο ήλιο της ερήμου βρήκαν δεκάδες μετανάστες τους οποίους εγκατέλειψαν στην τύχη τους οι διακινητές.

Τουλάχιστον 35 άτομα, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 19 άτομα κατάφεραν να αντέξουν τις απάνθρωπες συνθήκες.

Η τραγωδία συνέβη σε περίπου 60 άτομα που αναζήτησαν μία καλύτερη ζωή, φεύγοντας από το Νίγηρα για την Αλγερία. Ομως, όταν χάλασε το ένα από τα δύο αυτοκίνητα που τους μετέφερε, οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονταν την ελπίδα τους για το μέλλον τους εγκατέλειψαν στην τύχη τους.
Οταν το ένα αυτοκίνητο χάλασε, οι διακινητές επιβιβάστηκαν στο άλλο, αφήνοντας εκεί όλους τους μετανάστες, με το πρόσχημα ότι θα επέστρεφαν με ανταλλακτικά για να φτιάξουν το άλλο όχημα. Κάτι που βέβαια δεν συνέβη ποτέ. Οι μετανάστες χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες αναζητώντας νερό. Επειτα από ημέρες πεζοπορίας, πέντε από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στην πόλη Αρλίτ και να ειδοποιήσουν το στρατό, αλλά ήταν ήδη αργά για τους περισσότερους, καθώς τουλάχιστον 35 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που οι διακινητές εγκαταλείπουν το ανθρώπινο φορτίο τους στην έρημο, καταδικάζοντάς τους σε βέβαιο θάνατο.
iefimerida.gr 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!