Αυστραλία: «Κατηγορώ» κατά του στρατού για τις φωτιές

Ευθείες και έντονες επικρίσεις δέχεται ο στρατός για τις ευθύνες του για μια απ' τις μεγάλες πυρκαγιές, από την οποία κάηκαν ολοσχερώς

τρία σπίτια και 500.000 στρέμματα στην περιοχή Στέιτ Μάιν. Και αυτό την ώρα που πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέπεσε σε απόσταση 225 χιλιομέτρων νοτίως του Σίδνεϊ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 43χρονος χειριστής του

Οι αρχές επισήμως επιβεβαίωσαν ότι για τη φωτιά ευθύνονται στρατιώτες που έπαιρναν μέρος σε εκπαιδευτική άσκηση με εκρηκτικές ύλες.
Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής είχαν αναφέρει ότι άκουσαν εκρήξεις λίγα λεπτά προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά, την περασμένη εβδομάδα.
Ήδη οι Ενοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με την πυροσβεστική υπηρεσία στην έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση.
Πάντως εξηγήθηκε από πολλές πλευρές ότι δεν υπήρχε πρόθεση. <<Ηταν η παρενέργεια μιας δραστηριότητας ρουτίνας» ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, δασοπυρόσβεσης της περιοχής, Σέιν Φιτζσίμονος.
Από την πλευρά του όμως ο δήμαρχος της περιοχής των Γαλάζιων Ορέων, κ. Μαρκ Γκρίνχιλ, τόνισε ότι ο στρατός θα έπρεπε να προσέχει και κανονικά θα ήταν πιο αναμενόμενο να γνωρίζει, ότι «μια μέρα σαν εκείνη, θερμή, με υγρασία και ισχυρούς ανέμους δεν ήταν κατάλληλη για εκπαιδευτική άσκηση με εκρηκτικές ύλες».
Εν τω μεταξύ έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αυστραλού Πρωθυπουργού κ. Τόνι Αμποτ και του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γκρεγκ Χαντ, με εκπρόσωπο του ΟΗΕ αλλά και με ξένους δημοσιογράφους για τα αίτια των πυρκαγιών. Το σημείο διένεξης αφορούσε το κατά πόσο η κλιματική αλλαγή βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη καταστροφή.
 
onalert.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!