Ιταλία: Σοκαρισμένη η χώρα από την νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα

Σοκ προκάλεσε στην Ιταλία η νέα τραγωδία στο νησί Λαμπεντούζα.
Ένα ακόμη πλεούμενο που μετέφερε λαθρομετανάστες βυθίστηκε ενώ βρισκόταν μισό ναυτικό μίλι από το ιταλικό αυτό νησί. Οι νεκροί που είχαν εντοπιστεί έως πριν από λίγο ήταν 92, οι διασωθέντες 151, ενώ 250 άνθρωποι ακόμη αγνοούνται.
«Ας προσευχηθούμε όλοι για το τραγικό ναυάγιο ανοικτά της Λαμπεντούζα» έγραψε στο Twitter ο πάπας Φραγκίσκος.
«Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε αμέσως για την φοβερή τραγωδία της Λαμπεντούζα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. Κλιμάκιο του υπουργείου του μεταβαίνουν ήδη στο νησί», ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.
Σε ένδειξη πένθους για το ναυάγιο οι πέντε κεντροδεξιοί υπουργοί που μετέχουν στην κυβέρνηση Λέτα ανέβαλαν προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στην οποία θα εξηγούσαν γιατί διαφοροποιήθηκαν τους από την γραμμή του Μπερλουσκόνι.
Η δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι σε θέση πλέον να αποφασίσει πού πρέπει να μεταφερθούν οι νεκροί και πού οι διασωθέντες, αφού το νεκροταφείο και το κέντρο προσωρινής διαμονής μεταναστών είναι υπερπλήρη».
Η Νικολίνι κάλεσε τον Λέτα να επισκεφθεί το νησί για να στείλει το μήνυμα στην Ευρώπη ότι η χώρα του και οι άλλες χώρες της Μεσογείου δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν άλλο μόνες το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι έκανε γνωστό ότι αναχωρεί άμεσα με προορισμό το νησί αυτό στα νότια της Σικελίας.
«Είμαστε όλοι θύματα, εκόντες άκοντες, της παγκοσμιοποίησης της αδιαφορίας, την οποία ο πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε με τόση έμφαση, από την Λαμπεντούζα ακριβώς» έγραψε σε μήνυμά της η Μπολντρίνι.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, από το 1994 μέχρι σήμερα στα νότια της Σικελίας έχουν χάσει την ζωή τους 6.200 άνθρωποι, ενώ 4.790 συμπεριλαμβάνονται επισήμως στον κατάλογο των αγνοουμένων.
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!