Στους 39 οι νεκροί από επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Κένυα

Αδιευκρίνιστος παραμένει ακόμη ο αριθμός των ομήρων που κρατούνται από τους ένοπλους ισλαμιστές στο Ναϊρόμπι της Κένυας,

σε ένα εμπορικό κέντρο το οποίο παραμένει περικυκλωμένο από τις δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η κενυατική κυβέρνηση.

"Ο αριθμός των ομήρων είναι άγνωστος, κρατούνται όμως σε πολλά διαφορετικά σημεία. Τα επάνω επίπεδα (του εμπορικού κέντρου) ελέγχθηκαν και ασφαλίστηκαν. Δεν υπάρχει επαφή (με τους δράστες)", ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών.
Στη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την επίθεση αυτή και εξέφρασε "την αλληλεγγύη του στο λαό και την κυβέρνηση της Κένυας σε αυτές τις δύσκολες ώρες".
Τα 15 μέλη του ΣΑ επανέλαβαν ότι καταδικάζουν την τρομοκρατία, σε όλες τις μορφές της, και δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένα να την πολεμήσουν.
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Γκι-Μουν χαρακτήρισε την επίθεση αυτή "προμελετημένη ενέργεια που στόχευε τους ανυπεράσπιστους πολίτες".
Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και στον πρόεδρο της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία.
Οι δράστες, που φέρονται να συνδέονται με τους Σομαλούς ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ κατέλαβαν το μεσημέρι του Σαββάτου το εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ, την ώρα που πολλές οικογένειες έκαναν τα ψώνια τους ή έπιναν τον καφέ τους εκεί, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 150.
Εκτιμάται ότι στο συγκρότημα παραμένουν ακόμη ταμπουρωμένοι περίπου 10 ένοπλοι.
"Η επιχείρηση συνεχίζεται αλλά δεν μπορούμε να βιάσουμε τα πράγματα", δήλωσε ένας αξιωματικός του κενυατικού στρατού.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!