Βουλγαρία: Καταγγέλλει Σκόπια στην UNESCO για κλοπή ιστορίας

«Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια της σκοπιανής πλευράς, κλοπής της βουλγαρικής ιστορίας. Θα ήθελα να πω απερίφραστα και με σαφήνεια ότι είμαι αποφασισμένος να προβώ

σε σωστές ενέργειες και ότι δεν πρόκειται να παραδεχθούμε την κλοπή της βουλγαρικής ιστορίας».

Αυτό ειπώθηκε ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Μπουργκάς, από τον υπουργό Πολιτισμού Δρ Πέταρ Στογιάνοβιτς, με αφορμή την απόσυρση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου από την έκθεση «Ταυτότητα και μνήμη στον XIX αιώνα» που άνοιξε στο Βελιγράδι στις 9 Σεπτεμβρίου που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Γραφείο της UNESCO στη Βενετία.
Αφορμή στάθηκαν δύο εκθέματα που υποβλήθηκαν από το Μουσείο των Σκοπίων. Ένα για τον Γκότσε Ντέλτσεφ και το άλλο για τη σημαία της «Δημοκρατίας του Κρουσόβου», όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.
Ο Βούλγαρος υπουργός πολιτισμού τόνισε ότι πρόκειται για δύο ιστορικά θέματα της βουλγαρικής ιστορίας και επεσήμανε ότι για άλλη μια φορά τα Σκόπια κλέβουν τη βουλγαρική ιστορία.
Ο Δρ Στογιάνοβιτς ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει επίσημη καταγγελία στην Ιρίνα Μπόκοβα, που είναι γενική διευθύντρια της UNESCO και εκπρόσωπος της περιφερειακής οργάνωσης στη Βενετία, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.
«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με αυτήν την κλοπή», είπε ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού, σύμφωνα με το βουλγαρικό Κρος.
ΥΓ. Στη φωτο το έμβλημα της λεγόμενης «Δημοκρατίας του Κρουσόβου» που οι μεν Βούλγαροι το θεωρούν μέρος της ιστορίας τους, οι δε Σκοπιανοί ως δική τους ιστορία
prionokordela.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!