Πείραμα-σοκ: Αρκούν 90 δευτερόλεπτα για την απαγωγή ενός παιδιού

Μία στιγμή μόνο είναι αρκετή για να διαφύγει από την προσοχή της μητέρας του ένα παιδί και να ακολουθήσει έναν άγνωστο, που απλά συμπεριφέρεται φιλικά και μοιάζει σαν ένας συνηθισμένος άνθρωπος.
Αυτό προσπάθησε να καταδείξει τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού ITV στη Βρετανία, οργανώνοντας ένα πείραμα με πραγματικές μητέρες και τα παιδιά τους –μέχρι 11 ετών- στην παιδική χαρά ενός πάρκου.
Κάθε μητέρα έφτανε στην παιδική χαρά με το παιδί της και στη συνέχεια η ίδια απομακρυνόταν, μόλις δεχόταν τηλεφώνημα από την παραγωγή της εκπομπής. Τότε, ένας άνδρας, με καθόλα συνηθισμένη εμφάνιση, έμπαινε στην παιδική χαρά και με φιλικό τρόπο ζητούσε από το παιδί να τον βοηθήσει να βρει είτε το σκύλο του είτε το παιδί του. Από τα 9 παιδιά που πλησίασε, τα 7 πείστηκαν να τον ακολουθήσουν μέσα σε 90 δευτερόλεπτα. Όλες οι μητέρες είχαν προειδοποιήσει τα παιδιά τους να μην μιλούν σε αγνώστους.
Κάποιες από τις μητέρες σοκαρίστηκαν από την ευκολία που τα παιδιά τους ακολούθησαν έναν άγνωστο και ήθελαν να σταματήσει το πείραμα.
«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Απομακρύνθηκε τόσο πολύ, τόσο γρήγορα και τον φώναξα πίσω» λέει μία μητέρα για τον 7χρονο γιο της.
Η μητέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, που αρχικά ακολούθησε τον άνδρα αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, είπε ότι πίστευε πως τα παιδιά της θα συμπεριφέρονταν πιο έξυπνα. «Σοκαρίστηκα. Αν είχε συμβεί σε κάποιο δρόμο, θα μπορούσε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ενός αγνώστου».
 
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!