Ένα εκατομμύριο τα παιδιά - πρόσφυγες από τη Συρία

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, οι μισοί από τους Σύρους που εγκαταλείπουν τη χώρα είναι παιδιά.
Το ένα εκατομμύριο έφτασαν σήμερα τα παιδιά που εγκατέλειψαν τη Συρία ενώ άλλα δύο εκατομμύρια είναι εκτοπισμένα στο εσωτερικό της χώρας τους, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.
"Αυτό το εκατομμυριοστό παιδί πρόσφυγας δεν είναι ένας αριθμός όπως οι άλλοι, είναι ένα πραγματικό παιδί, ξεριζωμένο από την εστία του, ίσως ακόμη κι από την οικογένειά του, αντιμέτωπο με τη φρίκη", δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού (UNICEF) Άντονι Λέικ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα παιδιά αποτελούν τουλάχιστον το ήμισυ του συνόλου των σύρων προσφύγων.
Τα περισσότερα έχουν βρει καταφύγιο στο Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία, το Ιράκ και την Αίγυπτο, όμως είναι ολοένα και περισσότερα αυτά που καταφεύγουν στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη.
"Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι τίποτε λιγότερο από την επιβίωση και την ευημερία μιας γενιάς αθώων", δήλωσε από την πλευρά του ο Αντόνιο Γκουτέρες, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
"Οι νέοι στη Συρία χάνουν τις εστίες τους, τις οικογένειές τους και το μέλλον τους. Ακόμη κι αφού διασχίσουν τα σύνορα, παραμένουν ψυχικά τραυματισμένοι, καταπτοημένοι και έχουν ανάγκη ένα λόγο για να ελπίζουν", πρόσθεσε.
Στο εσωτερικό της Συρίας, περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά έχουν εκτοπιστεί για να ξεφύγουν από τις μάχες.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή των συγκρούσεων, πριν από δύο χρόνια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 7.000 παιδιά.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ, οι σύροι πρόσφυγες ηλικίας κάτω των 11 ετών ανέρχονται σε 740.000.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ακόμη πως 3.500 παιδιά έχουν καταφύγει στην Ιορδανία, το Λίβανο και το Ιράκ χωρίς να συνοδεύονται από κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.
Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες έχει καταφέρει να καταγράψει κάθε παιδί πρόσφυγα με το όνομά του. Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ βοηθάει επίσης τις μητέρες που γέννησαν στην εξορία να πάρουν πιστοποιητικά γέννησης για τα παιδιά τους ώστε αυτά να μην γίνουν απάτριδες.
 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!