Το «τρίτο φύλο» αναγνώρισε η Γερμανία

Η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που αναγνωρίζει το τρίτο ή «ακαθόριστο» φύλο γίνεται η Γερμανία, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, καθώς από την 1η Νοεμβρίου

τα παιδιά που θα γεννιούνται χωρίς σαφώς καθορισμένα γενετικά χαρακτηριστικά, θα καταγράφονται χωρίς ένδειξη φύλου στα μητρώα.

Η απόφαση αυτή, με την οποία η Γερμανία εντάσσεται στη μικρή ομάδα των χωρών που αναγνωρίζουν το τρίτο φύλο, αποτελεί την πρώτη νομική παραδοχή στη χώρα ότι είναι πιθανόν ένας άνθρωπος να μην είναι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα, κάτι που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες σε πολλούς τομείς.

Αν και οι τρανσέξουαλ -οι οποίοι γεννιούνται έχοντας ένα συγκεκριμένο φύλο αλλά αισθάνονται ότι ανήκουν στο άλλο και επιθυμούν να αναγνωρίζονται ως τέτοιοι- είναι νομικά κατοχυρωμένοι στη Γερμανία, οι ερμαφρόδιτοι -άνθρωποι που κατέχουν τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά γεννητικά όργανα- μέχρι τώρα αναγκάζονταν να καταχωρηθούν στο ένα ή το άλλο φύλο.

Η απόφαση της Γερμανίας να αναγνωρίσει το τρίτο φύλο βασίζεται σε σύσταση του συνταγματικού δικαστηρίου, το οποίο θεωρεί την νομική αναγνώριση αυτών των ανθρώπων ως ατομικό ανθρώπινο δικαίωμα.

newsbomb.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!