Δικηγόρος θέλει να πάει στη Χάγη την υπόθεση του Ιησού για να ανατρέψει τη θανατική ποινή

Αυτός είναι πιθανότατα ο ορισμός της ιερής αποστολής. Ο Ντόλα Ιντίντις είναι αποφασισμένος να φέρει σε πέρας την απόλυτη νομική πρόκληση. Θέλει να παραπέμψει στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης την υπόθεση του Ιησού!

Με στόχο να ανατρέψει τη θανατική ποινή που του επιβλήθηκε πριν από 2.000 χρόνια.

Το εγχείρημα του Κενυάτη δικηγόρου βέβαια δεν είναι εύκολο. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως με την αγωγή του κινείται εναντίον του Ποντίου Πιλάτου ή του Ηρώδη Αντύπα και του Μεγάλου Συνεδρίου που έκρινε ένοχο τον Ιησού, μεταξύ άλλων. Βέβαια δεν σταματά εκεί, καθώς όπως αναφέρει το Time, ο Ιντίντις σχεδιάζει να κινηθεί νομικά και εναντίον των σημερινών κυβερνήσεων της Ιταλίας και του Ισραήλ, με το επιχείρημα πως «κληρονόμησαν» νόμους από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

«Εκανα την αγωγή γιατί είναι καθήκον μου να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια του Ιησού. Η επιλεκτική και κακόβουλη δίωξή του παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματά του καθώς υπήρξε κακοδικία, κατάχρηση εξουσίας και προκατάληψη».

Ο Ιντίντις είχε προσπαθήσει να παραπέμψει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας το 2007, αλλά απορρίφθηκε το αίτημά του με το επιχείρημα της αναρμοδιότητας. Οσο για το Διεθνές δικαστήριο, δεν θα εξετάσει καν την υπόθεση όπως προβλέπει η καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Ανθέα Ρόμπερτς.

«Οταν πρόκειται για αμφιλεγόμενες υποθέσεις, το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης είναι αρμόδιο για εκείνες στις οποίες μία χώρα κινείται νομικά ενάντια σε κάποια άλλη. Με το δεδομένο πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν παραπέμπτεται από κράτος, αλλά ούτε αφορά κάποια άλλη χώρα, τότε δεν θα εξεταστεί. Επιπλέον δεν είναι ξεκάθαρο ποιος διεθνής νόμος μπορεί να έχει παραβιαστεί σε αυτή την υπόθεση», εξήγησε.

Ο Ιντίντις δεν πτοείται. Εχει δημιουργήσει σελίδα στο Facebook, μέσω της οποίας προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα και καλεί τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά το

.iefimerida.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!