«Καύσωνας» 32o C θερίζει τους Βρετανούς!

Οταν άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία, οι κάτοικοι του Λονδίνου και της Νοτιοανατολικής Αγγλίας ενθουσιάστηκαν. Ο χειμώνας ήταν ιδιαίτερα βαρύς, η άνοιξη ήταν άνοιξη μόνο στο ημερολόγιο - «επιτέλους, ένα πραγματικό καλοκαίρι!», είπαν πολλοί.

Επειτα όμως από επτά ημέρες με θερμοκρασίες σταθερά πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου η χαρά έχει εξαφανιστεί και τη θέση της έχουν πάρει οι μνήμες του Αυγούστου του 2003, τότε που από τον καύσωνα πέθαναν μέσα σε είκοσι ημέρες 15.000 άνθρωποι στη Γαλλία και μέσα σε εννέα ημέρες από τον ίδιο λόγο περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι στη Βρετανία. Ηδη ερευνητές της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου εκτιμούν ότι μόνο στην Αγγλία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από το κύμα του καύσωνα έως και 760 άνθρωποι. Και δεδομένου ότι η ασφυκτική ζέστη αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, θεωρούν πιθανό ο αριθμός των νεκρών να διπλασιαστεί.

Την Τετάρτη το θερμόμετρο στο Χίθροου έδειξε 32 βαθμούς - ήταν η πιο ζεστή ημέρα της χρονιάς. Αυτομάτως, θεωρώντας ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος για την υγεία», η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού για το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία στο 3, προειδοποιώντας ότι οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και οι πολίτες με αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο. Τα νοσοκομεία φρόντισαν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και οι πιο ευπαθείς ασθενείς τέθηκαν υπό στενότερη παρακολούθηση.

Το υπουργείο Υγείας συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τον ήλιο μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ., να διατηρούν τα φάρμακα στο ψυγείο και να νοιάζονται τυχόν ηλικιωμένους γείτονες - οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που πέθαναν τον Αύγουστο του 2003 στη Γαλλία ήταν ηλικιωμένοι που πέθαναν μόνοι στο σπίτι τους και κάποιες φορές βρέθηκαν εβδομάδες αργότερα από συγγενείς τους. Οι Αρχές έχουν καλέσει επίσης τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς ήδη ξεσπούν καθημερινά στο Λονδίνο περισσότερες από 20 πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση. Παράλληλα, τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείες ύδρευσης της Βρετανίας ζήτησαν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί με το νερό, καθώς η αυξημένη ζήτηση ασκεί τεράστια πίεση στο σύστημα.

 
tanea.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!