Αντίποινα Μοράλες για το... καψώνι: Απειλεί να κλείσει την πρεσβεία των ΗΠΑ

Η συγγνώμη είναι ανεπαρκής και τώρα ο πρόεδρος της Βολιβίας,Εβο Μοράλες απειλεί με... αντίποινα και λουκέτο στην πρεσβεία της ΗΠΑ στη Λα Πας, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ως υπαίτια της ταλαιπωρίας του.


13 ώρες στο αεροδρόμιο της Βιέννης αναγκάστηκε να μείνει ο πρόεδρος της Βολιβίας επιστρέφοντας από τη Μόσχα. Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους γιατί θεώρησαν (μετά από πιέσεις της Ουάσινγκτον κατά τον Μοράλες) ότι στο αεροσκάφος του Βολιβιανού προέδρου κρυβόταν ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην πράκτορας της NSA, που αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν... τους πάντες!

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, δεν αντιμετωπίστηκε ως αρχηγός κράτους από Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία. Και τώρα περνάει στην αντεπίθεση. Ήδη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «κλείσει αν χρειαστεί» την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λα Πας.

"Θα εξετάσουμε, εάν χρειαστεί, το κλείσιμο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βολιβία. Δε χρειαζόμαστε μια πρεσβεία των ΗΠΑ", τόνισε ο Μοράλες στην Κοτσαμπάμπα όπου συγκεντρώθηκαν οι παραδοσιακοί σύμμαχοι της Βολιβίας στην περιοχή για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο Βολιβιανό πρόεδρο μια ημέρα μετά την επεισοδιακή επιστροφή του από τη Ρωσία.

"Δε θα διστάσω να κλείσω την πρεσβεία των ΗΠΑ, έχουμε την αξιοπρέπειά μας, την κυριαρχία μας, χωρίς τις ΗΠΑ θα αισθανθούμε καλύτερα πολιτικά, πιο δημοκρατικά", τόνισε ο Μοράλες, ο οποίος απέλασε τον Αμερικανό πρέσβη από τη Βολιβία το 2008 και έκλεισε την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) στις αρχές του 2009, θεωρώντας ότι αναμιγνύονται στην πολιτική ζωή της χώρας.

Καθήκοντα πρέσβη των ΗΠΑ στη Βολιβία εκτελεί σήμερα ένας επιτετραμμένος.
Ένα άλλο θέμα που περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι η ανακοίνωση την 1η Μαΐου από τον Μοράλες της εκδίωξης από τη χώρα της αμερικανικής υπηρεσίας για τη διεθνή ανάπτυξη USAID.
Η USAID βρίσκεται στη χώρα "για πολιτικούς και όχι για κοινωνικούς σκοπούς", είχε δηλώσει τότε ο Μοράλες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο διαβεβαίωσε στην Κοτσαμπάμπα ότι η CIA διέταξε την Τρίτη το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου για το αεροσκάφος του Μοράλες, υποστηρίζοντας ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με "υπουργό μιας εκ των ευρωπαϊκών αυτών κυβερνήσεων" που δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, "ο υπουργός αυτός τού είπε ότι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή στις αεροναυτικές αρχές της χώρας του και ο οποίος είπε ότι στο αεροσκάφος του Μοράλες βρισκόταν ο Σνόουντεν, είναι της CIA".
 
Από : newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!