Ο στρατός καθαίρεσε τον Μόρσι

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού για την Αίγυπτο, καθώς το βράδυ της Τετάρτης ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, σε ένα ενωτικό μήνυμα,

περιστοιχιζόμενος από τους θρησκευτικούς ηγέτες, ανακοίνωσε ότι ο ισλαμιστής πρόεδροςΜοχάμεντ Μόρσι αποτελεί παρελθόν και περιέγραψε τη μεταβατική περίοδο μέχρι να γίνουν βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Τόνισε ότι η ισχύς του Συντάγματος αναστέλλεται και ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα είναι ο νέος συνταγματικός πρόεδρος έως ότου εκλεγεί νέος πρόεδρος.

Παράλληλα προβλέπεται η άσκηση της εξουσίας από μια προσωρινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Εξήγγειλε ότι θα σχηματιστεί μια επιτροπή η οποία θα επανεξετάσει και θα τροποποιήσει το Σύνταγμα και ακόμη ότι θα σχηματιστεί μια επιτροπή εθνικής συμφιλίωσης στην οποία θα συμμετέχουν κινήματα της νεολαίας.

Διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διεξαχθούν νέες εκλογές, διεμήνυσε ότι θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις για την όλη διαδικασία και τόνισε ότι ο στρατός θα δώσει εγγυήσειςνα εξασφαλιστεί η συνταγματική νομιμότητα.

Ο στρατηγός πρόσθεσε πως ο "οδικός χάρτης" έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας ενός ευρέως φάσματος πολιτικών οργανώσεων και παρατάξεων.

Και κατέληξε: Όλοι οι Αιγύπτιοι πρέπει να είναι υπερήφανοι από όποια κοινωνική τάξη κι αν προέρχονται και να είναι σίγουροι ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα -και θα χρησιμοποιήσουν ακόμα και βία- για να εξασφαλίσουν την κοινωνική ειρήνη ώστε οι θυσίες των Αιγυπτίων να μην πάνε χαμένες.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι είπε ότι η επανάσταση του 2011 επαναλήφθηκε και πρόσθεσε πως ο "οδικός χάρτης" ικανοποιεί το λαϊκό αίτημα για την κήρυξη πρόωρων εκλογών.

Οι ανακοινώσεις έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό, πυροτεχνήματα και λέιζερ από ένα τεράστιο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ, ενώ ξέφρενοι πανηγυρισμοί εκδηλώθηκαν σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ισλαμιστικό κόμμα, το Νουρ, ανέφερε ότι συμφωνεί με τον "οδικό χάρτη" του στρατού προκειμένου η χώρα να αποφύγει τον εμφύλιο.

Πριν από την ανακοίνωση, πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες είχαν συνομιλίες με το επιτελείο των ένοπλων δυνάμεων, χωρίς την παρουσία των Αδελφών Μουσουλμάνων που απέρριψαν την πρόσκληση.

Στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων δήλωσε ότι ο Μόρσι έχει μεταφερθεί σε άγνωστη κατοικία και δεν υπάρχει επικοινωνία μαζί του.

 
Από : nooz.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!