Το δρόμο της νομιμοποίησης για 11 εκατ. ξένους ανοίγει η Γερουσία των ΗΠΑ

Τον δρόμο για την απόκτηση της αμερικανικής υπηκοότητας από 11 εκατομμύρια ξένους που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ άνοιξε την Πέμπτη η Γερουσία των ΗΠΑ μετά από χρόνια προσπαθειών,

ψηφίζοντας νόμο που είχε αποτελέσει κεντρική δέσμευση του Μπαράκ Ομπάμα.

Το νομοσχέδιο θα έρθει, ωστόσο, αντιμέτωπο με ισχυρή αντίσταση στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων.

Περίπου 11 εκατομμύρια είναι οι μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ χωρίς να έχουν χαρτιά, ενώ εργάζονται και δημιουργούν εκεί. Ενίοτε είναι αντιμέτωποι με σκληρούς και σχεδόν ρατσιστικούς νόμους από πολιτείες, όπως η Αριζόνα, οι οποίοι τους μεταχειρίζονται σαν ύποπτους.

Αυτοί οι μετανάστες σταδιακά (σε ορίζοντα αρκετών ετών) θα νομιμοποιηθούν, δηλαδή θα έχουν χαρτιά, και τελικά μπορεί να γίνουν αμερικανοί πολίτες.

Επιπλέον με το νόμο θα διατεθούν 46 δισ. δολάρια για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και την ανανέωση του συστήματος χορήγησης βίζας.

Η Γερουσία ψήφισε με 68 ψήφους υπέρ και 32 κατά, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μέρος των ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών ψήφισε υπέρ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!