Τουρκία: Επιχείρηση εκκαθάρισης στην πλατεία Ταξίμ

Τέλος στις «παράνομες συγκεντρώσεις» βάζει η τουρκική αστυνομία με την πρωινή της αιφνιδιαστική επιχείρηση στην πλατεία Ταξίμ, μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς

σύμφωνα με τις οποίες «θα γίνουν όλα όσα προβλέπει ο νόμος» και ενώ η «υπομονή» του Ερντογάν είχε αρχίσει να εξαντλείται.

Εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων μπήκαν το πρωί στην πλατεία Ταξίμ, για να απομακρύνουν οδοφράγματα και πανό που είχαν στήσει οι διαδηλωτές κατά τις 11 ημέρες των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες έχει ήδη γίνει χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, καθώς η αστυνομία «κατευθύνει» τους διαδηλωτές εκτός της πλατείας, προς το πάρκο Γκεζί.

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αργά το βράδυ της Δευτέρας, για να διαλύσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κέντρο της Άγκυρας,

Οι δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν στην περιοχή κοντά στη λεωφόρο Τουναλί Χιλμί, μια αναβαθμισμένη περιοχή της τουρκικής πρωτεύουσας, η οποία ήταν κλειστή από τα οδοφράγματα που έστησαν οι διαδηλωτές.

Η περιοχή που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε σε μεγάλο βαθμό μείνει ανεπηρέαστη από τις συγκρούσεις που χαρακτηρίζουν τις νύχτες της Άγκυρας από της 30η Μαΐου και μετά, δέχτηκε μεγάλο όγκο δακρυγόνων, αναγκάζοντας τους εστιάτορες να κλείσουν τα καταστήματα τους και τους πελάτες τους να τρέχουν για να αποφύγουν τα χημικά.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Μπουλέντ Αρίντς είπε πως ο Ερντογάν την Τετάρτη θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, χωρίς όμως να διευκρινίσει από ποιους θα αποτελείται η αντιπροσωπεία αυτή.

Αναφερόμενος στα αιτήματα των διαδηλωτών, τόνισε ότι «είπαμε πως θα δεχθούμε τα ασφαλιστικά μέτρα που επέβαλε το δικαστήριο σχετικά με το σχέδιο αναμόρφωσης της πλατείας Ταξίμ και είπαμε ότι μπορούμε να συνομιλήσουμε. Αλλά δεν δεχόμαστε τα πολιτικά αιτήματα. Ούτε τα περί απομάκρυνσης των υπευθύνων και απελευθέρωσης όσων έχουν προσαχθεί».

Από : newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!