Η... Κάλυμνος της Μάγχης φιλοξενεί πάνω από 266 δισ. ευρώ!

Το Τζέρσεϊ είναι ένα νησί στο στενό της Μάγχης, κοντά στις ακτές της Νορμανδίας, που αποτελεί μέρος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Είναι ανεξάρτητο διοικητικά, δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και έχει 98.000 κατοίκους. Αυτό το μικρό νησάκι με έκταση όσο η Κάλυμνος θεωρείται ο έβδομος μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος στον κόσμο, καθώς φιλοξενεί περισσότερα από 266 δισεκατομμύρια ευρώ!Οταν κάποιος παρακολουθεί μια σύνοδο του Κοινοβουλίου του Τζέρσεϊ (Ιερσέη στα καθ' ημάς) δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει στο κεντρικό τραπέζι το στέμμα που είχε δώσει το 1663 ο βασιλιάς Κάρολος Β' στον επιμελητή του νησιού σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πίστη του στη μοναρχία. Ομως το βάρος της παράδοσης σταματά κάπου εδώ. Οι τοπικές Αρχές γνωρίζουν ότι το οικονομικό τους σύστημα βασίζεται στη χαμηλή ή μηδενική φορολόγηση, γεγονός που κάνει το νησί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό φορολογικό παράδεισο για όσους θέλουν να κρύψουν τα χρήματά τους. «Δεν είμαστε ένα καζίνο, είμαστε ένα κέντρο που συγκεντρώνει τις επενδύσεις για να μεταφερθούν αργότερα κάπου αλλού. Είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος», λέει ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Οζούφ. Και ας βοά ο βρετανικός Τύπος για το αντίθετο, καθώς πρόσφατα έφθασε στο Κοινοβουλιο του Λονδίνου το σκάνδαλο του Τζίμι Καρ, του βρετανού κωμικού που προσπάθησε να αποφύγει να πληρώσει φόρους μεταφέροντας χρήματα στο Τζέρσεϊ.

«Το Τζέρσεϊ δεν είναι επισήμως στον κατάλογο των φορολογικών παραδείσων που έχει συντάξει ο ΟΟΣΑ», λέει εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης. «Δεν είναι σαν την Ελβετία ή τις Μπαχάμες διότι επιτυγχάνει το απόρρητο με άλλα μέσα: ειδικά ταμεία, μετεγκατεστημένες επιχειρήσεις και ιδρύματα», διευκρινίζει στέλεχος του Δικτύου. Το Τζέρσεϊ και άλλες περιοχές σαν κι αυτό που προσφέρουν χαμηλή φορολόγηση στις επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο των πολιτών σε χώρες που πιέζονται από σκληρή λιτότητα και κυβερνήσεων που φαίνεται πλέον πιο αποφασισμένες να ανακόψουν τη ροή του χρήματος που βγαίνει εκτός του ελέγχου τους. Είναι αλήθεια ότι αυτή η νέα επίθεση θα μπορούσε να καταλήξει στο κοινότοπο αποτέλεσμα του G20 του 2009 στο Λονδίνο, όταν ο τότε γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε ανακοινώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι «έφθασε το τέλος της εποχής του τραπεζικού απορρήτου». Αυτή τη φορά όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι ηγέτες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι αποφασισμένοι να πάρουν το θέμα σοβαρά.

 
tanea.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!