Κατάρ: Κάλυψαν τα επίμαχα σημεία ελληνικών αγαλμάτων

Οι διευθυντές του Μουσείου στην Ντόχα βρήκαν προκλητική την αρχαία ελληνική αισθητική και αποφάσισαν να κρύψουν σε παραβάν τον Κούρο και τον Αθλητή
 
Σύμφωνα με το Έθνος, οι οργανωτές της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν – Παρόν», η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλημάτων της Ντόχα, αποφάσισαν να ντύσουν τα ανδρικά αγάλματα ώστε να μην σκανδαλιστούν οι πιστές Καταρινές βλέποντας δημόσια όσα οι κώδικες ηθικής της χώρας δεν επιτρέπουν.

Μάλιστα ήθελαν να σκεπάσουν τα επίμαχα σημεία των γυμνών αρχαιοελληνικών αγαλμάτων με φερετζέδες, μπούρκες ή τσαντόρ. Τελικά αποφάσισαν να κρύψουν τα συγκεκριμένα αγάλματα πίσω από ένα παραβάν και να μην βρίσκονται στην έκθεση.

Εκεί τα βρήκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας όταν πήγε στην Ντόχα για τα εγκαίνια της έκθεσης. Ο υπουργός ζήτησε λοιπόν, εφόσον η προβολή τους δεν είναι αντάξια της αξίας τους και του ήθους της αρχαίας ελληνικής τέχνης, να επιστραφούν στην Ελλάδα πάραυτα, όπως και έγινε. Ο Κούρος του Πτώου και ο νεαρός αθλητής από την Ελευσίνα γύρισαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στην έκθεση, η οποία λειτουργεί από τις 28 Μαρτίου, εκτίθενται περίπου 600 αρχαία έργα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από τη χώρα μας.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα δύο γυμνά μαρμάρινα αγάλματα, ο Κούρος του Πτώου και ο νεαρός αθλητής από την Ελευσίνα.

Μάλιστα η ίδια έκθεση φιλοξενήθηκε από τον περασμένο Αύγουστο στο Μουσείο Μάρτιν Γκρόπιους Μπάου του Βερολίνου,με τον τίτλο «Ολυμπία: Μύθος, λατρεία, αγώνες».

Το παράξενο λοιπόν είναι γιατί οι οργανωτές του Κατάρ όταν είδαν την έκθεση στο Βερολίνο δεν εξέφρασαν την παραμικρή ένσταση για τα γυμνά αγάλματα, προκειμένου να εξαιρεθούν από τη δική τους μουσειολογική και μουσειογραφική πρόταση και να επιστρέψουν στη χώρα προέλευσής τους.
 
news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!