Το Μπρούκλιν τίμησε την 25η Μαρτίου

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος του Μπρούκλιν, Μάρτι Μάρκοβιτζ, διακήρυξε την πίστη του στην αναγέννηση της Ελλάδος και της Κύπρου, στη διάρκεια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου που διοργανώνει κάθε χρόνο.

Ο κ. Μάρκοβιτζ ήταν επικεφαλής της αναγέννησης της περιοχής του επί 12 χρόνια και φέτος φτάνει στο τέλος της θητείας του, λόγω συμπλήρωσης του επιτρεπόμενου χρόνου υπηρεσίας.

Η Ομογένεια του Μπρούκλιν συγκεντρώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Περιφέρειας στις 21 Μαρτίου και γιόρτασε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος τιμώντας τους Ελληνοαμερικανούς πολίτες του Μπρούκλιν, οι οποίοι διαθέτουν τον χρόνο τους στην υπηρεσία της Κοινότητας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασαν ως συντονιστές η Ζωή Κουτσουπάκη και ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάπας, παιδιά των σχολείων της περιοχής χόρεψαν με καμάρι και περηφάνια ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ανάμεσα στα θέματα που αναφέρθηκαν κατά την εκδήλωση ήταν η αναγνώριση και τα μεγάλα επιτεύγματα των ομογενών που έλκουν την καταγωγή τους από την Ελλάδα και την Κύπρο, κι όπως τόνισε ο κ. Μάρκοβιτζ είναι πρώτοι σε όλους τους τομείς, καθώς επίσης και οι εγγυητές της ενότητας των κοινοτήτων τους, αλλά και ένθερμοι υποστηρικτές των πατρίδων καταγωγής τους οι οποίες διέρχονται κρίσιμες ημέρες λόγω της οικονομικής κρίσης. Ακόμα, ο κ. Μάρκοβιτζ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Κύπρου θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για την οικονομία της χώρας.

Τους ομογενείς οι οποίοι είχαν «πλημμυρίσει» την επιβλητική αίθουσα με τους ελληνορωμαϊκούς κίονες, καλωσόρισε ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάπας, ο οποίος τους οδήγησε και έψαλλαν όλοι μαζί τους Εθνικούς ύμνους Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς επίσης και το όμορφο τροπάρι προς την Παναγία, «Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικήτρια».

Ανάμεσα στους τιμηθέντες ήταν ο Ηρακλής Αργυρίου, πρόεδρος της οικοδομικής εταιρείας Mega Contracting και ο οποίος ως πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ήταν επικεφαλής του προγράμματος της κοινότητας με το οποίο δόθηκαν υποτροφίες σε όλους του μαθητές του Ελληνικού Σχολείου «Fantis».

Η Στέλλα Κοκόλη, ιδρύτρια της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών, ο Αντζελο Μαλς, τωρινός πρόεδρος της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο δικηγόρος Θεόδωρος Παυλούνης, ο οποίος έχει υπηρετήσει την κοινότητα των Τριών Ιεραρχών ως πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου και ως νομικός της σύμβουλος, ο Γεώργιος Πούλον συνέταιρος στην εταιρεία Mega Contracting, ο Αλεξ Σιδεράτος, επιχειρηματίας ακινήτων, ο Σαράντος Βάλλας κτηματομεσίτης, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού και ο Τζέιμς Βάβας υψηλόβαθμο στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας, ο οποίος έχει υπηρετήσει επί μακρά σειρά ετών στο κοινοτικό συμβούλιο του Τιμίου Σταυρού.

Ο κ. Μάρκοβιτζ ευχαρίστησε την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, η οποία εμπλουτίζει τη ζωή του και το Δημοτικό Διαμέρισμα το οποίο τόσο αγαπά και θα αναζητήσει την θαυμάσια σχέση που έχει με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα όλα αυτά τα χρόνια.

Φωτο: Οι τιμηθέντες ομογενείς με τον Μάρτι Μάρκοβιτζ.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκα


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!