Στα ελληνικά το Ευαγγέλιο στην τελετή ενθρόνισης του Φραγκίσκου

Στα Ελληνικά κατόπιν επιθυμίας του Φραγκίσκου Α ήταν τα αποσπάσματα του  Ευαγγελίου που έχουν επιλεγεί, για τη σημερινή του ενθρόνιση.

Αυτή η κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί και ως πράξη ευγενείας και ουσιαστικής αδελφοσύνης προς την Ορθοδοξία, δεδομένης και της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Είναι η πρώτη παρουσία Οικουμενικού Πατριάρχη σε ενθρόνιση Πάπα από το έτος 1051.

Χαρακτηριστικό είναι δε, ότι κατά την επιθυμία και τις οδηγίες του πάπα Φραγκίσκου, τα αποσπάσματα του Ευαγγελίου που έχουν επιλεγεί, αυτή την φορά, θα αναγνωστούν μόνο στα ελληνικά και όχι στα λατινικά. Η κίνηση αυτή μπορεί να ερμηνευθεί και ως πράξη ευγενείας προς την Ορθοδοξία, δεδομένης και της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Κατά την άφιξή του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος κατέβηκε από το ειδικό όχημά του για να ευλογήσει τους πιστούς. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου ξεκίνησε η τελετή, αφού προσευχήθηκε στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, στα σπήλαια του ναού.

Από τις πρώτες σειρές του προαύλιου χώρου του ναού του Αγίου Πέτρου περισσότεροι από 30 ηγέτες κρατών υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν την πρώτη θεία λειτουργία του πρώην αρχιεπισκόπου του Μπουένος Άιρες.
 
{dmotion}xybf3n{/dmotion}
 
news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!