Κύπρος: Κατηγορηματικό «όχι» στο κούρεμα

Δεν πέρασε από το κυπριακό κοινοβούλιο, όπως αναμενόταν, το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.


Οι 19 βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, του κυβερνώντος κόμματος του Ν. Αναστασιάδη ψήφισαν "απών", ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν οι 36 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ολα τα κόμματα που τοποθετήθηκαν (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι) τάχθηκαν ενάντια στο νομοσχέδιο για κούρεμα.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι η απόφαση για «κούρεμα» είναι «οικονομικό χαρακίρι στα θεμέλια της ευρωζώνης».

«Δεν είναι θέση του προέδρου της Δημοκρατίας το κούρεμα των καταθέσεων», σημείωσε και υπεραμύνθηκε των χειρισμών του κ. Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες. «Δεν παραδίδουμε τα όπλα, πίσω από τις προσπάθειες του προέδρου βρίσκεται το σύνολό της πολιτικής ηγεσίας και σύσσωμος ο λαός», δήλωσε ο κ. Νεοφύτου. «Πιστεύουμε ότι η πιο χρήσιμη στάση από το ΔΗΣΥ είναι η αποχή από την ψηφοφορία. Είναι η έκφραση απόλυτου σεβασμού προς τον Ν. Αναστασιάδη, που έδωσε σκληρή μάχη στις Βρυξέλλες», κατέληξε.

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και του κόμματος ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ανέφερε πως το ζήτημα είναι αν η κυπριακή Δημοκρατία θα αποδεχθεί να μετατραπεί σε ένα πειραματόζωο επιβολής νεοαποικιακών δεσμών. «Όχι στον ωμό εκβιασμό. Αυτή είναι η μόνη αξιοπρεπής απάντηση», είπε. Επίσης, τόνισε πως η απόφαση καταστρέφει την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο. «Η πρόταση μας είναι η απόρριψη του νομοσχεδίου», σημείωσε.
 
http://www.euro2day.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!