Αρχίζει το κονκλάβιο στο Βατικανό για την εκλογή του νέου Πάπα.

Ο χρόνος πιέζει, η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών πλησιάζει και οι 115 καρδινάλιοικλείστηκαν στην Καπέλα Σιστίνα για να εκλέξουν τον νέο Πάπα. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Βατικανό.
 
Η διαδικασία εκλογής ξεκινά το απόγευμα στις 16:30 (τοπική ώρα, 17:30 Ελλάδας) στο παρεκκλήσι της «Καπέλα Σιστίνα». Δυο ώρες μετά την έναρξη, θα βγει και ο πρώτος καπνός. Σήμερα, θα είναι σίγουρα μαύρος.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και στους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου παρατηρείται ενισχυμένη παρουσία καραμπινιέρων, αστυνομικών και για πρώτη φορά ανδρών της ιταλικής δασικής υπηρεσίας.

Οι καιρικές συνθήκες πάντως δεν ευνοούν την προσέλευση των πιστών, που κατά παράδοση παρακολουθούν την διαδικασία ανάδειξης του νέου ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Αργά το πρωί άρχισε να βρέχει και μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για συνεχείς βροχοπτώσεις το επόμενο τριήμερο.

Τα φαβορί

Ο Άντζελο Σκόλα, αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, έχει ήδη σύμφωνα με πληροφορίες καταφέρει να εξασφαλίσει περίπου 55 ψήφους. Που σημαίνει ότι του λείπουν 22 για να εκλεγεί Πάπας. Χρειάζεται τα 2/3 των ψήφων των 115 εκλεκτόρων καρδιναλίων.

Ακολουθεί ο αρχιεπίσκοπος του Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, Οντίγιο Σέρερ, αλλά και των δυο Βορειοαμερικανοί αρχιεπίσκοποι Τίμοθι Ντόλαν και Σον Ο' Μάλεϊ.

Σχολιαστές εκτιμούν ότι μια εκλογή αμερικανού Πάπα θα μπορούσε να δυσκολέψει τον διαθρησκειακό διάλογο με τους μουσουλμάνους.

Ο «επίτιμος ποντίφικας» Βενέδικτος Ιστ' θα παρακολουθήσει την όλη διαδικασία εκλογής του διαδόχου του από την παπική θερινή κατοικία Καστέλ Γκαντόλφο, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Ρώμη.

Το 58% των καρδινάλιων που συμμετέχουν στο κονκλάβιο όμως έχει επιλεγεί από τον Βενέδικο. Κάτι που σημαίνει ότι έστω έμμεσα ο Ράτσινγκερ θα κάνει αισθητή την παρουσία του.
 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!