Συναγερμός για μολυσμένο γάλα με καρκινογόνα τοξίνη

Νέος διατροφικός κίνδυνος, αυτή τη φορά στο γάλα, έχει προκαλέσει συναγερμό στην Ε.Ε. Παρτίδες γάλακτος, μολυσμένου με την καρκινογόνα τοξίνη αφλατοξίνη, εντοπίστηκαν σε καταστήματα λιανικής πώλησης σε Βοσνία, Σερβία και Κροατία.

Δύο από τα δείγματα προέρχονται από προϊόντα που παράγονται στην Κροατία από τις εταιρείες Dukat και Meggle. Το υψηλότερο επίπεδο αφλατοξίνης (0,364 μικρογραμμάρια ανά κιλό) ανιχνεύθηκαν στο δείγμα της Meggle. Προϊόντα της εταιρείας κυκλοφορούν και στην Ελλάδα, ωστόσο παρασκευάζονται στη χώρα μας.

Το επιτρεπτό επίπεδο αφλατοξίνης είναι 0,05 μικρογραμμάρια ανά κιλό. Στη Σερβία εντοπίστηκε συγκέντρωση αφλατοξίνης ώς και 200% πάνω από το όριο, ωστόσο οι τοπικές αρχές εμφανίζονται καθησυχαστικές. Ο Σέρβος υπουργός Γεωργίας Γκόραν Κνέζεβιτς υποστηρίζει πως μετά την απόσυρση των παρτίδων δεν υπάρχει πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, καθώς «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο». Την ίδια ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη τονίζουν ότι οι έλεγχοι στις εταιρείες όπου εντοπίστηκε το μολυσμένο γάλα θα συνεχιστούν και θα γίνουν πιο αυστηροί.

 
http://blog.focuswebtv.gr/Espressonews.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!