Γερμανικός τύπος: «Οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους»

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά την αλλαγή του έτους. Επιστροφή στις ειρωνείες και τις επιθέσεις
 
Φορολογικά έσοδα που βρίσκονται μόνο στα σχέδια και αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις οφειλές του είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και συνέπεια η μία της άλλης.

Περί φορολογίας στην Ελλάδα ο λόγος σε δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο. Η προσοχή στρέφεται και προς τις δύο πλευρές: αφενός των φορολογουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν οφειλές και αφετέρου του κράτους που επιδιώκει αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Μοιραίες οι συνέπειες...

Οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους

"Το όριο της αντοχής" είναι ο σχετικός τίτλος στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau και υπότιτλος "Οι Έλληνες χρωστούν στο κράτος 55,5 δις ευρώ και δεν μπορούν να τα πληρώσουν".

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών, εξαιτίας της ύφεσης, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων του και της φορολογίας, τα οποία βρίσκονται πλέον στο όριο της αντοχής των ανθρώπων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα γίνεται λόγος για τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων ιδιωτικών αυτοκινήτων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα από πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και στην παράταση που αναγκάστηκε να δώσει ο υφ. Οικονομικών για την καταβολή τους μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.

"Οι συνέπειες από τη μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων μέχρι και 50% είναι μοιραίες, καθώς ήδη προ της κρίσης ο μέσος Έλληνας τα έβγαζε δύσκολα πέρα με χαμηλό εισόδημα" αναφέρει ο αρθρογράφος. "Η αγορά ακινήτων είναι στάσιμη, ενώ για τους οφειλέτες υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης του ακινήτου τους ακόμη και για χρέος στην εφορία 300 ευρώ. Ακόμα και οι άστεγοι θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος, καθώς όποιος δεν μπορεί να υποβάλει αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών θα πρέπει να πληρώσει.

Σύμφωνα με την εφορία το κατώτατο όριο διαβίωσης είναι 8.000 ευρώ ανά έτος, εκ των οποίων αφορολόγητα είναι μόνο τα 5.000 ευρώ" σημειώνει.

Πάταξη της φοροδιαφυγής

Η Tagesspiegel του Βερολίνου αναφέρεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συστήσει η Ελλάδα για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.

"Παρότι οι φόροι στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνονται, τα έσοδα από τη φορολογία συνεχώς υποχωρούν" υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

"Το 2013 ανήλθαν σε 53,9 εκ. ευρώ, το 2012 σε 52,3 εκ. ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 51,4 εκ ευρώ. Τα μειωμένα έσοδα αντικατοπτρίζουν τη βαθιά ύφεση. Ωστόσο αυτά θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλότερα, εάν η Ελλάδα μείωνε τη φοροδιαφυγή στο σύνηθες επίπεδο για το μέσο όρο της ΕΕ.

Σε αυτή την περίπτωση το δημόσιο ταμείο θα είχε έσοδα περίπου 10 δις ευρώ επιπλέον όπως ανέφερε σε ελληνική εφημερίδα ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη φορολογία και την τελωνειακή ένωση Algridas Semeta. Όμως το ελληνικό φορολογικό σύστημα θα έπρεπε προηγουμένως να μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων".

Τέλος σε σύντομη είδηση η εφημερίδα Bild αναφέρεται στις επισκέψεις Παπούλια και Σαμαρά στο Βερολίνο υπό τον τίτλο: οι κορυφαίες Αρχές της Ελλάδας ταυτόχρονα στο Βερολίνο.

"Οι δύο σημαντικότεροι Έλληνες πολιτικοί ταυτόχρονα στο Βερολίνο! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έρχονται τη Δευτέρα στη γερμανική πρωτεύουσα. Ο Παπούλιας επισκέπτεται τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Joachim Gauck προκειμένου να συνομιλήσει μαζί του για την ευρωπαϊκή κρίση. Ο Σαμαράς αναμένεται στη συνάντηση κορυφαίων προσωπικοτήτων της οικονομίας και της πολιτικής που διοργανώνει η καθημερινή εφημερίδα Die Welt".

Πηγή: Deutsche Welle

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!