Αποζημιώσεις 7,8 δισ. δολαρίων θα καταβάλλει η BP

Η αμερικανική δικαιοσύνη επικύρωσε τη συμφωνία για την αποζημίωση πολιτών ύψους 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνήφθη μεταξύ του πετρελαϊκού κολοσσού ΒΡ

και δεκάδων χιλιάδων εναγόντων ιδιωτών που επλήγησαν από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα το 2010 στον Κόλπο του Μεξικού.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Λουιζιάνας, στις νότιες ΗΠΑ, έκρινε τη συμφωνία για τη αποζημίωση που ανακοινώθηκε το Μάρτιο από τον βρετανικό όμιλο και σχεδόν 100.000 ενάγοντες, "δίκαιη, λογική και προσήκουσα", σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση.

"Η συμφωνία παρέχει μια αποζημίωση στις ενάγοντες που φαίνεται επαρκής" για την κάλυψη των ζημιών που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα, η χειρότερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, γράφει ο δικαστής Καρλ Μπάρμπιερ στην απόφασή του.

Η έκρηξη στις 20 Απριλίου του 2010 στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, 80 χλμ. ανοιχτά της Νέας Ορλεάνης στην πολιτεία της Λουιζιάνας, προκάλεσε το θάνατο 11 ανθρώπων, ενώ 4,9 εκατομμύρια βαρέλια αργού χύθηκαν στον Κόλπο του Μεξικού, από το Τέξας μέχρι την Αλαμπάμα, έως το πηγάδι εξόρυξης να κλείσει τέσσερις μήνες αργότερα.

Σε ανακοίνωσή της η ΒΡ εκφράζει "ικανοποίηση" για την απόφαση. "Πιστεύουμε ότι η συμφωνία αυτή, που αποφεύγει μακρόχρονες διαδικασίες, είναι καλή για τον πληθυσμό, τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους του Κόλπου του Μεξικού και είναι προς όφελος των μετόχων της ΒΡ", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και οι δικηγόροι των εναγόντων Στιβ Χέρμαν και Τζιμ Ρόι εξέφρασαν ικανοποίηση, λέγοντας ότι η συμφωνία "θα ανακουφίσει τον πληθυσμό στον Κόλπο του Μεξικού".

Στα μέσα Νοεμβρίου η ΒΡ είχε ανακοινώσει ότι θα πλήρωνε πρόστιμο ρεκόρ ύψους τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές αρχές στο πλαίσιο μιας εξωδικαστικής συμφωνίας, η οποία ωστόσο δεν ρυθμίζει το σύνολο των διώξεων που έχουν ασκηθεί σε βάρος του ομίλου.

Η ΒΡ έχει ήδη καταβάλει τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 220.000 ενάγοντες που επέλεξαν να αποζημιωθούν στο πλαίσιο μιας διαδικασίας του κατεπείγοντος. Οι εργασίες καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας στοίχισαν στη ΒΡ επίσης 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα τέλη Νοεμβρίου η αμερικανική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος (ΕΡΑ) ανακοίνωσε ότι αποκλείει προσωρινά τη σύναψη οιουδήποτε συμβολαίου του ομίλου με την κυβέρνηση.

 
news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!