Δε θα συγκρουστεί με τη Γη ο αστεροειδής AG5 το 2040

Η ΝASA προσπαθεί να καθησυχάσει από τώρα, για το επόμενο «τέλος του κόσμου».


Έτσι το αμερικανικό Διαστημικό Κέντρο αναγγέλλει πως ο αστεροειδής AG5, για τον οποίο τα μέχρι τώρα στοιχεία, έδιναν 0,2% πιθανότητες να συγκρουσθεί με τη Γη, τελικά θα περάσει χωρίς να μας... ακουμπήσει!

Το ίδιο υποστηρίζουν και οι επιστήμονες του αστεροσκοπείου στην Χαβάη.

Ενδεχόμενη σύγκρουση με τον αστεροειδή, θα απελευθέρωνε ενέργεια ισόποση με 100 μεγατόνων, (μερικές χιλιάδες μεγαλύτερη από τις βόμβες που χρησιμοποίησαν οι αμερικανοί για να τερματιστεί ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος) με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη μας.

Υπήρχε μια περίοδος που οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να υπολογίσουν επακριβώς την τροχιά του αστεροειδούς... Πάντως, η ΝASA ανακοίνωσε πως για να υπολογιστεί η ακριβής πορεία του αστεροειδούς, καθώς και η ακριβής απόσταση που θα περάσει από τη ΓΗ, θέλει αρκετή μελέτη ακόμα. Και αυτό επειδή ήταν πάρα πολύ δύσκολο να επισημανθεί η τροχιά του. Κάτι που κατορθώθηκε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα νέα στοιχεία όμως που αναλύθηκαν από το πρόγραμμα «Αντικείμενα που πλησιάζουν τη Γη» της ΝASA, που εδρεύει στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, έδειξαν πως ο κίνδυνος σύγκρουσης για το 2040, έχει εξαλειφθεί, όπως ανακοινώθηκε επίσημα χτες.

Τα νέα στοιχεία δόθηκαν μετά από παρατηρήσεις με το μήκους 8 μέτρων τηλεσκόπιο Gemini. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο διαμέτρου μόλις 140 μέτρων αστεροειδής διανύει τροχιά που τον φέρνει μεν σχετικά κοντά στη Γη, αλλά όχι σε πορεία σύγκρουσης. Κι αυτό επειδή η τροχιά της Γης, δείχνει πως δεν θα έχει «επικίνδυνο ραντεβού» με τον αστεροειδή, τον Φεβρουάριο του 2040 ούτε και στα επόμενα περάσματά του. Τώρα, χωρίς μεγάλη ακρίβεια, υπολογίζεται πως ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση 890.000 χιλιομέτρων μακριά. Δηλαδή κάπου η διπλή απόσταση απ΄τη Γη στη Σελήνη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!