«Μπορείς να οδηγήσεις κι εσύ τη χώρα σε χρεοκοπία»!

Ενδιαφέρον για την ιδέα δείχνουν Ισπανοί και ΙταλοίΟ ηγέτης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ασκώντας όση επιρροή διαθέτει, να φιμώσει τις φωνές των αντιπάλων του και να τοποθετήσει τον πακτωλό των χρημάτων του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο

πριν από την άφιξη της Τρόικας των πιστωτών: αυτός είναι ο στόχος ενός νέου επιτραπέζιου παιχνιδιού που κάνει πάταγο τις τελευταίες ημέρες στην Πορτογαλία.

«Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Κι εσύ επίσης μπορείς να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!». Με τη φράση αυτή διαφημίζεται το παιχνίδι «Προσοχή, έρχεται η Τρόικα».

Η βασική ιδέα είναι ο παίκτης να αναλάβει τα ηνία μιας φανταστικής χώρας, της «Πορτουγαλανδίας». Ασκώντας την εξουσία πρέπει να επεκτείνει την επιρροή του σε διάφορες ομάδες συμφερόντων και να συγκεντρώσει τα «μεγαευρώ» που τοποθετούνται σε φορολογικούς παραδείσους.

Νικητής αναδεικνύεται εκείνος ο «ηγέτης» που καταφέρνει να συνάψει τις περισσότερες πολιτικές συμμαχίες, να κερδίσει τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα προτού εμφανιστεί η κάρτα της «Τρόικας»: πρόκειται για τρεις αγριωπούς, μαυροντυμένους άντρες που κρατούν χαρτοφύλακες με τα αρχικά ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ, δηλαδή των τριών πιστωτών των χωρών της ευρωζώνης που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια.

«Ο στόχος μας ήταν οι άνθρωποι να ψυχαγωγηθούν με την πραγματικότητα της πορτογαλικής κοινωνίας» δήλωσε στο Reuters ένας από τους δημιουργούς του παιχνιδιού, ο Κάρλος Μεσκίτα. «Είναι ένας τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή τους και να τους δείξουμε πώς λειτουργεί πραγματικά η δημοκρατία σήμερα», πρόσθεσε.

Οι κάρτες του παιχνιδιού, σχεδιασμένες από τους σκιτσογράφους Βάσκο Γκαργκάλο και Νούνο Σαράιβα, παρουσιάζουν μια δηκτική εικόνα της Πορτογαλίας, των προσωπικοτήτων και των σκανδάλων που σημάδεψαν τη χώρα. Ο συνδυασμός τους στο παιχνίδι είναι καθοριστικής σημασίας: κάποιος μπορεί να κερδίσει αν πετύχει την κάρτα της Εκκλησίας με το «Όπους Ντέι» ή να χάσει αν του τύχει η κάρτα με τα «Καλά Κορίτσια», τις ημίγυμνες νεαρές που εξουδετερώνουν τον αντίπαλο «ηγέτη» μέχρι να ολοκληρωθούν οι «εκλογές».

«Έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση, οι Ισπανοί θέλουν να αγοράσουν την ιδέα για να την προσαρμόσουν στα δικά τους δεδομένα ενώ ενδιαφέρονται και οι Ιταλοί», αποκάλυψε ο Μεσκίτα.

«Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή γεγονότα είναι καθαρά συμπτωματική», καταλήγει με νόημα το διαφημιστικό μήνυμα του παιχνιδιού.

 
 
newsbeast.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!