Πρόστιμο μαμούθ 1 δις θα πληρώσει η τράπεζα UBS στην Βρετανία!

Η ελβετική τράπεζα UBS αναμένεται να πληρώσει πρόστιμο ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων, προκειμένου να διευθετήσει τις εναντίον της κατηγορίες για χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor.


Η ανακοίνωση για το πρόστιμο μπορεί να γίνει ακόμη και τη Δευτέρα, δήλωσε το ίδιο πρόσωπο.

Η UBS θα είναι η δεύτερη μεγάλη τράπεζα, μετά τη βρετανική Barclays, που εμπλέκεται επίσημα στο παγκόσμιο σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor. Το ύψος του προστίμου, όμως, είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό που επιβλήθηκε στη Barclays τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ότι το εύρος των ατασθαλιών της UBS μπορεί να είναι μεγαλύτερο.

Συνολικά, περισσότερες από δέκα τράπεζες ερευνώνται σε διεθνές επίπεδο για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο του διατραπεζικού επιτοκίου. Το Libor χρησιμοποιείται ως βάση υπολογισμού των επιτοκίων για δάνεια αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο. Μία πολύ μικρή αλλαγή στο διατραπεζικό επιτόκιο μπορεί να ωφελήσει τους επενδυτές σε σύνθετα προϊόντα.

Το πολύ υψηλό πρόστιμο που συμφώνησε να πληρώσει η UBS αποτελεί έκπληξη, επειδή από το 2011 η τράπεζα έχει συνεργασθεί με τις εισαγγελικές αρχές στις έρευνές τους. Η ελβετική τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι έλαβε υπό όρους ασυλία από τη διεύθυνση ανταγωνισμού του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλες διεθνείς αρχές για τον ανταγωνισμό, κάτι που σημαίνει ότι το πρόστιμο μπορεί να ήταν μεγαλύτερο χωρίς αυτή τη ρύθμιση.

Το πρόστιμο θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για την ελβετική τράπεζα, η οποία πέρασε δύσκολα τους τελευταίους 18 μήνες μετά τη ζημιά ύψους 2,3 δισ. δολαρίων που υπέστη από μεγάλο επενδυτικό σκάνδαλο, την αλλαγή της διοίκησής της και τις περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας.
 
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!