Ανεξάρτητο Κουρδιστάν και σε τουρκικά εδάφη

Τον ουσιαστικό διαμελισμό της Τουρκίας προβλέπουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ένα διαμελισμό ο οποίος θα προέλθει κυρίως από το κουρδικό με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.


Όπως αναφέρει στην έκθεσή του που τιτλοφορείται «Παγκόσμιες Τάσεις 2030» «Εναλλακτικοί κόσμοι» το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών NIC (National Intelligence Council) η Τουρκία  είναι πολύ πιθ8ανό να αντιμετωπίσει πρόβλημα στην εθνικής υπόσταση μέχρι το 2030 εξαιτίας του κουρδικού προβλήματος με την απόσχιση μεγάλου μέρους της επικράτειάς της και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους των Κούρδων και σε τουρκικά εδάφη.

Η έκθεση του NIC αναφέρει 6 πιθανά σενάρια διαμόρφωσης της γενικότερης γεωπολιτικής και οικονομικής κατάστασης σε παγκόσμια κλίμακα και σε ένα εκ των έξι αυτών σεναρίων αναφέρεται ότι ακόμη εξαιτίας των πιέσεων που υφίσταται η Τουρκία από το συνεχώς ενισχυόμενο κίνημα για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν αυτό θα έχει συνέπειες στην εδαφική της συνοχή με μεγάλα κομμάτια της επικράτειάς της να καταλήγουν στο εν δυνάμει αυτό υπό διαμόρφωση κράτος.

Από την άλλη το NIC –και για να απαλύνει τις αντιδράσεις που σίγουρα θα υπάρξουν- αναφέρει για την Τουρκία ότι αυτή θα παρουσιάσει λέγοντας ότι θα παίξουν αυξανόμενο ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επιρροή της χώρας, ενώ η οικονομία της μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Αυτό βέβαια που η έκθεση επιμελώς αποφεύγει να αναφέρει είναι ότι δεν εξηγείται  μέχρι ποιου σημείου  μπορούν να φτάσουν οι αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας  από τη στιγμή που οι Κούρδοι κατορθώσουν να φτιάξουν το δικό τους κράτος, δεδομένου ότι οι τελευταίοι δεν αποτελούν την μοναδική  εθνότητα που συνθέτει το πάζλ της τουρκικής κοινωνίας αντίθετα είναι μια από ένα μεγάλο αριθμό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!